MENIU

Medicii dintr-o țară UE cer armatei să păzească spitalele. Situația este fără PRECEDENT

Situație fără precedent în urma valului de agresiuni împotriva personalului medical din spitalele publice italiene. Managerii și sindicatele au propus autorităților să trimită soldați pentru a păzi instituțiile de sănătate vizate frecvent de astfel de incidente.

Medicii şi asistenţii medicali acuză că faptul că personalul medical este nu doar slab plătit și suprasolicitat, ci și în pericol de agresiuni în unitățile sanitare.

“Solicităm toleranță zero în spitale. Dorim ca armata să atate atât cetățenilor, cât și medicilor că sunt protejați”, a declarat Barbara Mangiacavalli, lider al federației naționale a asistenților medicali din Italia, citată de publicația Il Messaggero.

Un apel similar a fost transmis de președintele federației naționale a medicilor din Italia, Filippo Anelli, care a solicitat guvernului să aloce fonduri pentru a îmbunătăți securitatea unităților sanitare, potrivit sursei citate de 360medical.ro.

Săptămâna trecută, un incident grav s-a petrecut într-un oraș din sudul Italiei, după ce rudele și prietenii uneitinere care a murit în timpul unei operații au atacat personalul medical.

Ca să se apere de grupul violent, medici și asistente medicale s-au baricadat într-o cameră a spitalulu.

În următoarele zile alte două atacuri asupra personalului medical au avut loc în același spital public.

Potrivit Ministerului Sănătății al Italiei, anul trecut au avut loc peste 16000 de atacuri asupra lucrătorilor din domeniul sănătății.

Ca și alte țări europene, Italia se confruntă cu o adevărată criză în sectorul public de sănătate, din cauza personalului medical insuficient, condițiilor de muncă dificile, salariilor mici și constrângerilor bugetare.
 
Mai multe articole despre:
Italia paza spitale violente pacienti armata haos