MENIU

Alte 19 cadre medicale confirmate cu COVID-19 la Spitalul Militar Focșani

Medicii Adjut ameninta cu demisia

Cadrele medicale, considerate prima linie în lupta cu noul coronavirus, continuă să fie și principalele victime ale virusului necruțător. După situația alarmantă de la Suceava, Focșaniul reclamă noi cazuri de îmbolnăvire a personalului medical, după ce au fost confirmate încă 19 cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale, lucru ce face ca cifra totală a îmbolnăvirilor din acest spital să crească la 42. Situația e gravă și la Adjud, după ce mai mulți medici au luat contact cu o laborantă, sursa infectărilor de la Focșani, și nu au fost testați nici până acum pentru a afla dacă au fost sau nu infectați. Medicii amenință acum cu demisia.

În prezent, spitalul este închis de o zi și cel mai probabil va mai rămâne închis.

"Se pare că sursa infectărilor ar fi fost o laborantă care a fost infectată și n-a știut, așa că a transmis virusul mai departe. Problema e că aceasta lucrează și la Spitalul Municipal Adjud și a participat și acolo la o întalnire și e posibil să îi fi infectat și pe cei de acolo. Situația e destul de gravă. Medicii, înainte să afle, au fost acasă la familiile lor, au tratat pacienți", informează corespondentul Realitatea Plus.

Potrivit realitateadevrancea, medicii Spitalului Municipal Adjud, managerul spitalului și viceprimarul municipiului, Claudiu Cristea, au participat luni la o întâlnire cu un medic care lucrează la această unitate spitalicească, dar și la Spitalul Militar din Focșani. Ulterior, medicul laborant a fost confirmat cu Coronavirus, fiind unul dintre cei 22 de angajați confirmați cu Covid, de la Spitalul Militar Focșani. Neștiind luni despre această situație, medicii au mers în continuare la serviciu și înapoi acasă, la familie ori consultând pacienți, existând așadar posibilitatea transmiterii mai departe a virusului.

 „Atât medicii cât și eu am cerut Direcției de Sănătate Publică Vrancea să fie testați, dar ni s-a refuzat testarea. Medicii amenință cu demisia în bloc, dar și eu, în semn de solidaritate”, a declarat viceprimarul din Adjud, Claudiu Cristea.

Acuzații de mușamalizare la Spitalul Din Focșani

Într-o scrisoare trimisă pe adresa redacției Realitatea de Vrancea, un cadru medical acuză conducerea Spitalului Județean Sfântul Pantelimon Focșani de mușamalizare a faptului că mai multe cadre medicale sunt suspecte de infectare cu Coronavirus, după ce ar fi intrat în contact cu pacienți depistați pozitiv.

Citeșete mai multe pe realitateadevrancea.

Mai multe articole despre:
medici adjud medici focsani demisie coronavirus