MENIU

Medicii de familie blochează activitatea în sistemul sanitar. Fără reţete compensate şi trimiteri

Medicii de familie blochează activitatea în sistemul sanitar. Nu e o glumă de 1 aprilie, ci cruda realitate. Doctorii au anunţat că, vineri şi luni, nu vor mai elibera reţete compensate şi trimiteri către medicii specialişti. Joi, angajaţii din Sănătate au protestat în faţa Ministerului Muncii, nemulţumiţi că statul alocă prea puţini bani pentru salariile lor şi pentru spitale. Doctorii ameninţă că, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate, vor declanşa greva de avertisment în zece zile.

Medicii au decis să îi consulte vineri gratuit pe pacienţi. Aceştia spun că programările de vineri au fost reprogramate.

Soluţia ar fi ca pacienţii să îşi cumpere, pentru o scurtă perioadă, medicamentele de care au neapărată nevoie la preţ întreg, până când situaţia se va rezolva.

Vorbim de 11.000 de medici de familie la nivel naţional, nemulţumiţi pentru că autorităţile au decis să aloce mai puţini bani pentru medicina primară decât în alţi ani.

Reprezentantul medicilor a declarat, la Realitatea TV: "Pacienţii sunt conştienţi. De câteva luni de zile, sistemul informatic nu merge vinerea, aşa că suntem obligaţi să îi amânăm. Deci sunt pregătiţi. Eu nu am un contract adiţional semnat cu Casa de Asigurări de Sănătate, deci aş face un fals şi noi vrem să respectăm legea".