MENIU

Dependenţa de internet poate fi tratată. O clinică din Constanţa se ocupă de acest tip de tratament

Dependenţa provocată de reţelele de socializare este asemănătoare celei de droguri şi alcool, atrag atenţia psihologii care încearca să-i aducă pe tineri înapoi în lumea reală. Deşi nu o recunosc, multi români cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani preferă o viaţă falsă pe internet şi fug de realitate. Pentru a-i ajuta să revină la normal, la o clinică din Constanţa, medicii au înfiinţat o secţie care luptă împotriva dependenţei de internet.

Dependenţa de internet şi de reţele de socializare a devenit o problemă serioasă în rândul tinerilor din ţara noastră. Aceştia recunosc că petrec ore întregi pe Facebook.

Aproximativ 57 la suta dintre copiii români cu vârste între 9 şi 16 ani au profiluri publice şi se expun în mediul online. Aceştia devin mai puţin comunicativi şi chiar agresivi.

Tinerii din România sunt preocupaţi mai mult de ce se întâmplă pe facebook decât de conversaţia directă cu prietenii.

În localitatea Lazu, judeţul Constanţa, s-a deschis prima clinică din România care tratează dependenţa de reţelele de socializare. Primul pas este evaluarea, apoi consilierea, iar la final integrarea într-un program de terapie personalizat.

Specialiştii vor să obţină în urma terapiei, efectul descărcării emoţionale. Odată văzut , pacientul pleacă acasă .Potrivit studiilor făcute la nivelul Uniunii Europene, dependenţa de calculator şi reţele de socializare a fost depistată la copii cu vârste fragede, iar România nu face excepţie. Pare incredibil, dar mulţi dintre părinţii le fac copiilor conturi de Facebook de la 2 ani.

Mai multe articole despre:
internet tratament Facebook