MENIU

Încă un scandal în Sănătate! Ambulanţe folosite ilegal pentru pacienţi CU PILE,la cererea conducerii

Dezvăluirile făcute în cazul morții lui Gyuri Pascu, potrivit cărora medicul de pe ambulanță ar fi comis o serie de erori, și confirmate de directorul Serviciului de Ambulanță București – Ilfov (SABIF), Alis Grasu, au creat indignare printre personalul medical. Medicii au ieșit la atac și susțin că, la cererea directorului Alis Grasu și a Ministerului Sănătății, mai multe persoane înstărite și cu influență au beneficiat, pe bani negri, de transport în străinătate în ambulanță, potrivit portalului Tolo.ro.

Angajații SABIF susțin, potrivit Tolo.ro, că ”din ordinul directorului Alis Grasu, ambulanța face transporturi în străinătate pe bani negri, pentru pacienți cu pile, în general oameni bogați sau cu mare influență”.

”Este complet în afara legii să transformi ambulanța de 112 în taxi medical pentru oamenii care-și permit să-ți dea ție niște bani la negru plus să achite motorina și diurna”, spun medicii.

Aceștia mai susțin că Alis Grasu, în schimbul acestor transporturi în străinătate, se bucură de protecție din partea persoanelor privilegiate: ”Tot ce face conducerea Ambulanței în aceste zile e să arunce vina pe medic. Iar protecția de care se bucură Alis Grasu vine inclusiv din acest gen de transport privilegiat”.

În replică, după ce jurnaliștii au cerut un punct de vedere de la Ministerul Sănătății, iar Alis Grasu a fost pusă în temă în legătură cu această anchetă, directorul SABIF susține că Ministerul Sănătății știe despre aceste transporturi în afara țării cu ambulanța.

”Da, m-am uitat pe documente pentru că mi s-au cerut de la Ministerul Sănătății situația acestor transporturi. De altfel, Ministerul Sănătății știe foarte bine despre aceste transporturi, care se fac la cererea sa și cu aprobarea Departamentului pentru Situații de Urgență”, a declarat Alis Grasu.

Patru anchete au fost deschise după ce moartea lui Ioan Gyuri Pascu a fost catalogată ca fiind ”suspectă”. Poliția, Serviciul de ambulanță, Colegiul Medicilor și Corpul de control al ministrului Sănătății vor să afle de ce artistului i s-a pus doar diagnosticul de ”atac de panică” și a fost lăsat acasă de către medicii de pe o ambulanță, cu doar două ore înainte ca acesta să moară.

Comisia de disciplină l-a audiat pe medic și a constatat două încălcări ale regulamentului intern și ale fișei postului. Potrivit regulamentului, doctorul avea obligația să folosească toate trusele medicale disponibile și să obțină consimțământul pacientului privind tratamentul și transportul la spital. 

Medicul nu a luat cu el electrocardiograful și defibrilatorul semiautomat și nici nu are, în fișă, refuzul scris al lui Ioan Gyuri Pascu de a fi dus la spital, deși susține că artistul i-a spus că nu dorește să fie transportat la o unitate medicală.

Mai multe articole despre:
medici ambulanţă 112 sabif