MENIU

Medici de familie suspectați că dau certificate false. Poliția a deschis dosar penal

Sursa foto: Arhivă

Este anchetă la Timișoara după numărul mare de certificate false de vaccinare descoperite în ultima vreme. Medicii au observat că în spitale ajung tot mai mulți infectați cu Sars-CoV-2 care aveau astfel de certificate. Polițiștii au deschis un dosar penal și verifică medicii de familie pe care îi bănuiesc că le-ar da fără să facă și vaccinul.

Totul a inceput după ce medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș au fost sesizați că mai mulți pacienți figurați ca fiind vaccinați se imbolnăviseră de Covid-19 și sufereau de forme inexplicabil de severe ale bolii. Așa că, au presupus că nu toți pacienții aveau vaccinul făcut pentru imunizare.

Poliția a deschis dosar penal in rem pentru fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor. Medicii de familie sunt suspectați că ei declară că au vaccinat pacientul, în general cu o singură doză, deși nu s-a întâmplat așa ceva.

Mai precis, medicii ar deschide acea doză, dar ar arunca-o, eliberând practic în fals adeverința de vaccinare.

Și în județul Alba sunt astfel de suspiciuni. Pe internet au apărut chiar și anunțuri în care se specifică prețul de 100 de lei pentru o vaccinare falsă.

Acest lucru vine în contextul în care Ministerul Sănătății vrea să bage 7 milioane de euro în tichete de masă pentru vaccinați. Un vaccinat complet ar primi un tichet de 100 de lei. În octombrie, Ministerul vrea să facă și o loterie. Premiile totale sunt de 3 milioane de lei.