MENIU

Medici amendați pentru nereguli grave: mâini murdare și fișe fără parafă – Controale ample în spital

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Situație revoltătoare la Spitalul de Urgențe din Sibiu. Mai mulți medici au fost amendați pentru că îi consultau pe pacienți fără să se spele pe mâini! Verificările la spital au fost demarate după ce un cetățean s-a dat drept angajat al spitalului și le-a dezvăluit inspectorilor zeci de probleme din cadrul unității medicale. 

În urma informațiilor apărute în presa locală cu privire la o serie de nereguli semnalate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au demarat controale la Secția de Primiri Urgențe a unității medicale, relatează Turnul Sfatului.

În urma acestora au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 13.000 de lei unor cadre medicale. Printre neregulile descoperite se numără lipsa parafei medicilor specialiști sau lipsa totală a parafei pe fișele de prezentare a pacienților în urgență, angajați ai secției fără controlul medical periodic sau nerespectarea precauțiunilor standard privind igiena mâinilor.

22 de persoane, majoritatea personal auxiliar, respectiv infirmieri sau brancardieri au fost identificați fără acest control medical.

„Pentru remedierea neconformităților constatate în unitatea sanitară au fost formulate recomandări și s-au stabilit termene de remediere”, se precizează în raport.

Mai multe articole despre:
medici amendati sibiu nereguli spital sibiu