MENIU

Medicamentele care îi pot lăsa pe șoferi fără permis. La ce trebuie să fie atenți înainte de a se urca la volan

Medicamentele care îi pot lăsa pe șoferi fără permis

Șoferii pot rămâne fără permis auto dacă au luat anumite medicamente, s-au urcat la volan și au fost testați în trafic de către polițiștii de la rutieră. 

În urma testelor rapide efectuate, mai multe substanțe din compoziția medicamentelor pot da rezultat pozitiv la DrugTest.

Chiar dacă nu fac parte din categoria substanțelor psihoactive ilegale, există o serie de medicamente care pot influența rezultatul testelor antidrog și pot da reacții fals pozitive.

Medicamente analgezice. Medicamentele recomandate pentru gestionarea/tratarea durerii precum paracetamol sau ibuprofen, pot conține substanțe ce pot fi detectate ca opiacee (morfină, codeină) în testele rapide antidrog.

Medicamente utilizate pentru tratarea anxietății, insomniei și spasmelor musculare. Pot apărea ca benzodiazepine (ex: xanax), substanță psihoactivă ilegală, chiar dacă tratamentul este prescris de medic pentru diferite afecțiuni. 

Medicamente pentru tratamentul depresiei și tulburărilor afective. Utilizarea antidepresivelor poate duce la un rezultat fals pozitiv DrugTest, pentru diverse substanțe psihoactive. 

Erupțiile cutanate care îi pun dificultate pe dermatologi pot fi, de fapt, intoleranță la histamină. Când ar trebui să ne îngrijoreze reacțiile

Medicamente pentru ADHD. Substanțe utilizate pentru tratarea tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție pot fi detectate ca amfetamină în testele antidrog, chiar dacă sunt administrate/recomandate legal (de medic) pentru o afecțiune medicală, scri Tabu.ro

Medicamente antihistaminice și decongestionante. Anumiți compuși din medicamentele pentru tratarea alergiilor, răcelilor și congestiei nazale pot duce la rezultate pozitive pentru substanțe psihoactive în testele rapide antidrog. 

Medicamente pentru răceală și tuse. O serie de siropuri și tablete pentru ameliorarea simptomelor răcelii și tusei pot conține compuși care se metabolizează în substanțe detectabile de testele antidrog (codeină) și pot duce la rezultate fals pozitive pentru opiacee sau amfetamină. Printre acestea se numără și anumite medicamente antialergice, antibiotice, antiepileptice, vasodilatatoare.

De ce fac burtă bărbații care consumă alcool. Un medic explică mecanismul, pe înțelesul tuturor