MENIU

Medic român renumit, mort în condiții suspecte în Turcia

Sursa foto: Pixabay

Un medic renumit de la noi din țară ar fi murit în condiții suspecte în Turcia, acolo unde era în vacanță cu mai mulți prieteni. Doctorul de 76 de ani a fost găsit inconștient pe podeaua iahtului pe care se aflau și nu a mai putut fi salvat. Autoritățile au suspiciuni asupra morții acestuia, iar cei șase români care îl însoțeau au interdicție de a părăsi țara. 

Doi directori de spital, un regizor și alți trei oameni de afaceri sunt blocați de aproximativ două săptămâni în Turcia, suspectați de omor, în cazul medicului Sorin Lucian Puia de la Maternitatea Giuleşti. Doctorul, în vârstă de 76 de ani, a murit acolo pe 30 septembrie, pe iahtul pe care se aflau toți, în largul Mării Egee. Potrivit primelor informații, medicul ar fi murit după ce a căzut din pat și s-a lovit puternic.

Doi dintre prietenii cu care era pe ambarcaţiune, medici şi ei la Maternitatea Giuleşti, au încercat zeci de minute să îl resusciteze, însă nu au reuşit. Aceștia au sunat apoi după ajutor, iar căpitanul iahtului a acostat în cel mai apropiat port.

Poliția din Turcia a deschis o anchetă și consideră moartea medicului suspectă. Românii au fost duşi imediat la audieri, iar până la finalizarea anchetei aceștia au interdicția de a părăsi Turcia. Decesul doctorului a fost confirmat și de ministerul Afacerilor de Externe, iar reprezentanții Consulatului General al României la Izmir țin legătura cu cetățenii români.

Cadavrul medicului a fost transportat la Medicina Legală, iar după efectuarea autopsiei, trupul a fost repatriat în România. La începutul lunii octombrie medicul a fost înmormântat la Târgu Mureş. 

Mai multe articole despre:
medic roman mort turcia