MENIU

Medic psihiatru de la Spitalul Slatina, condamnat pentru luare de mită

Medic psihiatru din Craiova, condamnat pentru luare de mită

Medicul psihiatru Cristian Mischie a fost condamnat de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare cu suspendare după ce a luat mită pentru a emite adeverințe necesare pentru dosarele de pensionare pe caz de boală, când lucra la Spitalul Slatina.

În același dosar au mai primit pedepse cu suspendare un infirmier de la spital (doi ani și opt luni) și o consilieră de la DGASPC Olt (un an și cini luni). A fost condamnată la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare și o persoană care a dat mită pentru a se pensiona pe caz de boală.

Inculpații au fost condamnaţi şi la muncă în folosul comunităţii, iar instanţa a dispus menţinerea controlului judiciar şi impunerea sechestrului asigurător.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă.

”Medicul specialist M.C. din cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care îndeplineşte şi funcţia de şef secţie, în sarcina sa s-au reţinut două acte materiale de luare de mită, respectiv: la data de 16 mai 2017 a primit suma de 300 lei de la  inculpata V.F. în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intră în atribuţiile de serviciu ale medicului, privind acordarea prelungirii concediului medical pentru cumpărătorul de influenţă Berlinschi Georgeta (condamnată, deja, de către Tribunalul Olt, ca urmare a încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei)”, se arată în referatul procurorilor.

Medicul nu s-a oprit însă aici şi a continuat să primească mită. Procurorii i-au interzis să exercite profesia, plasându-l sub control judiciar pentru 60 de zile.

”La data 29 iunie 2017, medicul a primit suma de 100 lei de la cumpărătoarea de influenţă Z.F., în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea/urgentarea unor acte medicale ce intră în atribuţiile de serviciu ale medicului, privind internarea medicală continuă a  acesteia în cadrul Secţiei de Psihiatrie a S.J.U. Slatina din perioada 29.06.-06.07.2017 şi emiterea scrisorii medicale din data de 06.07.2017. Ca urmare a evaluării gravităţii faptelor, atât faţă de cei doi cumpărători de influenţă, cât şi faţă de medicul specialist, la data de 12.03.2019, respectiv la data de 14.03.2019, faţă de aceştia s-a luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, stabilindu-se printre obligaţii, interdicţia de a nu depăşi teritoriul ţării, de a nu comunica, direct ori indirect între aceştia. Referitor la medicul specialist M.C. s-a dispus şi interdicţia de a mai exercita profesia de medic  în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, precum şi funcţia de şef secţie în cadrul respectivei unităţi spitaliceşti”, se mai arată în comunicatul DGA. Mai multe detalii din dosar sunt disponibile pe realitateadeolt.net