Medic nutriționist: „Teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea”
Medicul nutriționist Mihaela Birlic nu susține dietele drastice, dar nici cele 3 mese pe zi. Mâncatul mai puțin și mai rar este secretul unei vieți sănătoase, susține aceasta.
„Mâncarea are o relație specială cu mintea noastră. Mâncăm de plăcere, nu pentru că organismul are nevoie de nutrienți. Acesta este motivul pentru care abandonăm orice cură de slăbire. Voința nu poate sta în calea plăcerii! Și pentru că nimic și nimeni nu ne poate convinge să ne oprim din mâncat, s-au inventat curele de slăbire absurde.
Oamenii se internează de bunăvoie în clinici de slăbit, unde sunt înfometați pe bani mulți. În astfel de clinici se practică metode aberante: ești hrănit printr-un tub care ajunge direct în stomac, astfel încât să uiți gustul mâncării și să te lepezi de ea. Însă odată ce ne întoarcem la viața obișnuită, ne recăpătăm și obiceiurile alimentare. Natura ne-a făcut mâncăcioși și pofticioși, iar instinctele nu pot fi schimbate!
Ce numim în prezent post intermitent înseamnă să mănânci o dată sau de două ori în zi, lucru care era considerat o normalitate acum 50 de ani. Dacă ar fi să analizam istoria evoluției oamenilor pe pământ, în trecut te considerai norocos dacă mâncai în fiecare zi.
Anii de foamete au fost mai numeroși decât anii de abundență alimentară, iar teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea. Să mâncăm mai rar și mai puțin este, în prezent, un obiectiv obligatoriu dacă vrem să ne păstrăm silueta și sănătatea. Cine ne-a spus că trebuie să avem 3 mese principale și două gustări? Nutriționiștii au greșit, iar ca să repare greșeala au fost nevoiți să inventeze postul intermitent. Cred că și pentru foame ar trebui să inventăm un termen științific, ca apoi să o putem recomanda drept metodă sigură de slăbit”, a declarat Mihaela Birlic.
Citeşte întreaga ştire: Mihaela Bilic: „Teoria cu cele 3 mese pe zi a venit la pachet cu obezitatea”. Ce spune despre postul intermitent / Exclusiv