MENIU

Medic mort, refuzat în operație pentru că avea COVID. A agonizat timp de două săptămâni acasă

Medic mort, refuzat în operație pentru că avea COVID. Medicul a agonizat timp de două săptămâni, acasă, înainte să-și dea obștescul sfârșit

Un medic cu afecţiuni grave a murit în agonie, acasă, infectat cu virusul SARS-CoV-2. Familia acuză spitalul ca a refuzat să-l opereze, pentru că era bolnav de COVID-19, relatează Realitatea PLUS.

Bărbatul suferea de Parkison. Pe 4 noiembrie, acesta a mers la spital pentru a face testul Covid deoarece începuse să facă febră și să tușească. La ieșirea din spital, s-a dezechilibrat și și-a fracturat șoldul și trei coaste.

Pentru o zi, medicul a fost internat în zona gri a secției de Ortopedie a spitalului din Focșani, dar odată ce rezultatul la test a venit și s-a dovedit a fi pozitiv, foștii colegi au refuzat să-l trateze pe motiv că spitalul nu este unul de tip Covid.

Medicul s-a întors acasă și a așteptat să treacă cele 14 zile de izolare ca urmare a infectări cu noul coronavirus pentru a putea să fie operat la Focșani, spital la care, de altfel, și lucrase înainte să se pensioneze.

În tot acest timp, s-a simțit din ce în ce mai rău. Febra nu a cedat și a avut și halucinații. 

Pe 16 noiembrie, acesta s-a întors la spital, iar medicii au acceptat în cele din urmă să îl opereze pentru că trecuse perioada de izolare pentru coronavirus. Dar nu a mai apucat întrucât starea desănătate i s-a agravat și a decedat pe 20 noiembrie, la Terapie Intensivă a Spitalului Județean Sf. Pantelimon – Focșani.


Mai multe articole despre:
medic mort covid