MENIU

Medic infecționist, semnal de alarmă despre evoluția valului 4: "Creșterile nu se vor opri!"

Carmen Dorobăț- medic primar infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Iași

Bilanțul dat publicității, astăzi, relevă o creștere continuă a numărului de infectări cu visusul SARS-CoV-2, fapt ce stârnește noi valuri de îngrijorare legate de supraaglomerare a spitalelor, mai ales a secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), știut fiind că varianta Delta a COVID-19 este mai infecțioasă, fiind practic mai periculoasă în cazul persoanelor vaccinate. 

Medicul Carmen Dorobăț, de la Spitalul de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva” din Iaşi, a atras atenția asupra faptului că aceste creșteri nu se vor opri.

"Ne așteptăm și am spus și în gtrecut că odată cu întoarcere celor mulți din vacanță și intensificarea socializării, putem să ne așteptăm la astfel de cazuri. Încă sfaturile nu sunt loate în serios legate de vaccinare și atunci ajungem aici. În continuare ne așteptăm ca numărul de infectări să crească. Când se întâmplă asta, conform experienței din trecut, cam 5% ajung în ATI", a afirmat a afirmat Dorobț, într-o intervenție telefonică al Realitatea PLUS. 

Referitor la valul de infectări din Capitală, medicul a răspuns: "Este Capitală, ne așteptam la așa ceva. Vin și cetățeni din alte țări care ajung acasă sau cu diverse afaceri, treabă, chiar și în plimbare. Că urmare, vedem că Bucureștiul a fost deja introdus pe lista roșie pentru unele țări".