MENIU

Medic din Germania, dat în judecată după vaccinarea anti-COVID-19 a unui copil de 9 ani

Medic din Germania, dat în judecată după vaccinarea anti-COVID-19 a unui copil de 9 ani Foto: Profi Media

Un medic din Germania a fost dat în judecată după vaccinarea împotriva COVID-19 a unei fetițe de 9 ani.

Un medic din orașul german Bobingen, Augsburg, din landul Bavaria, a fost concediat de la un centru de vaccinare după ce a vaccinat împotriva COVID-19 copilul de 9 ani. Tatăl fetei a făcut plângere la poliție. 

Medicul este cercetat sub suspiciunea de vătămare fizică rezultată din neglijenţă, iar membrii personalului de la centrul de vaccinare vor fi interogaţi în legătură cu acest incident ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Anunțul cercetării medicului a fost făcut marți de poliție.

Vaccinarea anti-COVID-19 este permisă în Germania, în acest moment, DOAR pentru copiii începând cu vârsta de 12 ani și numai cu serul de la BioNTech /Pfizer. Producătorul vaccinului efectuează în prezent studii clinice cu privire la limita vârstei de vaccinare. Au fost începute studii clinice pentru copii sub 12 ani încă din martie 2021.

Tatăl fetei a povestit întâmplarea de la centrul de vaccinare din Bobingen, ce a avut loc sâmbătă, la un post de radio local, potrivit br.de. Acesta a relatat că a fost însoțit la centrul de vaccinare de fata sa de 9 ani. Doctorul ar fi glumit cu ea în legătură cu teama de injecții și i-a dezinfectat un loc de pe braț și i-a administrat vaccinul.

Potrivit avocaților de la centrul de vaccinare, tatăl i-ar fi spus medicului, în glumă, că fata trebuie să fie vaccinată. Medicul nu a recunoscut că acesta ar fi glumit și a susținut, într-o declarație scrisă, că fata ar fi făcut parte din categoria celor vulnerabili, cu risc ridicat de infectare, și de aceea i-ar fi administrat vaccinul.

Imediat după vaccinare, fata a fost preluată de o ambulanță și internată într-un spital unde a fost ținută sub observație timp de 24 de ore. Nu a avut până acum niciun efect advers. „Nu este nimic în neregulă cu ea”, a declarat tatăl acesteia.

Medicul a fost concediat de centrul de vaccinare din Bobing. Potrivit avocaților de la centrul de vaccinare, răspunderea pentru incident este a medicului, care a făcut o greșeală. Potrivit oficialilor din Augsburg, răspunderea este a centrului de vaccinare.