MENIU

Meci Dinamo - Steaua cu scântei! Alertă de grazul ZERO în Capitală - Au fost întocmite 10 dosare PENALE

Luni seara a avut loc meciul de fotbal SC Dinamo 1948 București - CSA Steaua București, pe stadionul Arena Națională. Partida contează pentru promovare, fiind etapa a noua (penultima) a play-off-ului diviziei secunde. Echipa lui Ovidiu Burcă a câștigat derby-ul cu 3 la 0.

UPDATE 21.35 - Rezultate preliminare:

Au fost întocmite 10 acte de sesizare a organelor de urmărire penală, astfel: 
- 7 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materialelor explozive;
- 2 acte de sesizare în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri;
- un act de sesizare în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal (portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase).

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, astfel:
-  5 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive;
- 18 sancțiuni contravenționale în conformitate cu predederile Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Totodată, au fost aplicate 14 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 1 an.

Pe această cale, facem apel către toți suporterii să respecte recomandările organizatorilor și ale forțelor de ordine, să dea dovadă de dovadă de fair-play și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu mențiunea că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancționată cu fermitate de către forțele de ordine.

UPDATE 20.50 - În jurul orei 20:00, pe timpul afluirii suporterilor oaspeți, jandarmii au identificat patru persoane, având asupra lor materiale pirotehnice pe care intenționau sa le introducă în arena sportivă. În cauză, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995, privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare. 

De asemenea, o altă persoană, din galeria echipei oaspete, a fost depistată, în zona turnichetelor, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen. În cauză, au fost întocmite actele necesare sesizării organelor de urmărire penală privind fapta de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în conformitate cu prevederile Codului Penal.

UPDATE: Jandarmii au identificat două bagaje abandonate în care au fost găsite 50 de materiale pirotehnice de tip torță și 2 petarde.

„În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC Dinamo 1948 București și CSA Steaua, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: 

În jurul orei 19:30, pe aleea de acces din Bulevardul Basarabia, pe timpul afluirii suporterilor oaspeți, jandarmii au identificat două bagaje abandonate. În interiorul acestora au fost găsite 50 de materiale pirotehnice de tip torță și 2 petarde.

În acest sens, materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării și predării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, pe timpul accesului în complexul sportiv al suporterilor oaspeți, au fost exercitate presiuni asupra dispozitivului de jandarmi, motiv pentru care a fost nevoie de folosirea graduală a forței și a mijloacelor din dotare.

Reamintim faptul că, din rațiuni de siguranță publică, Jandarmeria Capitalei va executa controale preventive asupra persoanelor și autovehiculelor, cu scopul de a evita introducerea în arena sportivă a materialelor interzise de cadrul normativ actual”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Luni, 15 mai 2023, începând cu ora 20:30, pe Arena Națională din Capitală, va avea loc partida de fotbal dintre echipele F.C. Dinamo 1948 București și CSA Steaua București, în cadrul Ligii a II-a.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 18:00, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator. Suporterii oaspeți pot folosi ca loc de adunare Piața Alba Iulia, de unde se va face deplasarea către stadion sub protecția forțelor de ordine, urmând ca accesul în arena sportivă să se realizeze începând cu ora 19:00, după efectuarea unui control riguros efectuat de către Jandarmerie și societatea specializată de protecție și pază.

Accesul suporterilor echipei FC Dinamo București în complexul sportiv se va face prin bd. Pierre de Coubertin și str. Maior Ion Coravu, în timp ce accesul suporterilor echipei CSA Steaua București se va face prin bd. Basarabia. Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare.

De asemenea, la intrările din complexul sportiv vor fi prezente echipe canine mixte în vederea descurajării introducerii substanțelor interzise, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143/2000 (*republicată*) privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, cu modificările și completările ulterioare. Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranță a evenimentului sportiv, Jandarmeria Capitalei adresează spectatorilor următoarele recomandări:
- să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces, pentru a
evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă;
- să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor şi să evite implicarea în
conflicte de orice natură;
- în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite
sprijinul forţelor de ordine din zonă;
- părinţii să supravegheze cu atenţie sporită copiii.

Mai multe articole despre:
meci dinamo steaua masuri