MENIU

„Mecanicul vedetelor” a fost arestat preventiv după ce a înșelat maneliști, influenceri și oameni de afaceri

Dumitru Giti, cunoscut în lumea auto drept „Mecanicul vedetelor”, a fost arestat preventiv după ce mai multe persoane, inclusiv maneliști, influenceri și oameni de afaceri, au depus plângeri împotriva sa. Acesta deținea un service auto în Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, și a fost acuzat de 23 de fapte de înșelăciune, reușind să păcălească clienți din diverse medii sociale.

Promisiuni false și pagube mari

Dumitru Giti le promitea clienților săi reparații rapide și de calitate, solicitând sume consistente, care ajungeau de multe ori la câteva mii de euro. Cu toate acestea, în loc să ofere serviciile promise, mecanicul nu efectua reparațiile sau le făcea incomplet, păstrând banii pentru sine. În unele cazuri, se pare că acesta chiar fura piese de la mașinile aflate în atelier, pe care le vindea ulterior. Printre victimele sale se numără un afacerist cunoscut, căruia i-ar fi sechestrat un autoturism de lux în valoare de jumătate de milion de euro, după ce acesta a refuzat să plătească o sumă exorbitantă pentru o reparație nereușită.

Un alt caz notabil implică un cântăreț de manele care a relatat că mecanicul i-a promis că îi va repara mașina în două zile, însă, după două luni, autoturismul nu era gata, iar Giti nu mai răspundea la apelurile telefonice.

Plângerile au declanșat ancheta

După ce mai multe victime și-au dat seama că au fost înșelate, au depus plângeri la poliție. Anne-Marie Ciolcă, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, a confirmat că, în urma perchezițiilor efectuate la service-ul auto, s-au descoperit nereguli grave, inclusiv aparate nelegale și utilaje folosite fără respectarea reglementărilor legale. În plus, mecanicul a fost prins conducând fără permis.

„În perioada 2021-2024, bărbatul în vârstă de 39 de ani, în calitate de deținător al unui service auto din localitatea Ștefăneștii de Jos, a indus în eroare 23 de persoane cărora le-a promis reparații auto contra unor sume substanțiale, dar și-a însușit banii fără a efectua reparațiile promise. În unele cazuri, acesta a sustras piese auto, pe care le-a vândut fără consimțământul proprietarilor”, a transmis IPJ Ilfov.

Poliția a descoperit la service trei elevatoare și un compresor, folosite ilegal, fără respectarea normelor în vigoare. Dumitru Giti a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, instanța a decis arestarea sa preventivă. Ancheta continuă, iar autoritățile încearcă să stabilească amploarea exactă a pagubelor și a numărului de victime.