MENIU

Mazăre va ataca în instanță decizia CNCD de blocare a campaniei "Mamaia Style"

Mazăre va ataca în instanță decizia CNCD de blocare a campaniei 'Mamaia Style'

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, marți, că va ataca în instanță decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de blocare a campaniei de promovare a stațiunii Mamaia, denumită "Mamaia Style", pentru că ar fi discriminatorie.

"Unul face și o sută de neputincioși îl critică și încearcă să-l lovească pe la spate. Nu-i nimic nou, că de 14 ani m-am obișnuit. Orice lucru nou pe care vreau să-l fac, se găsește câte un deștept ... zece, o sută, care să critice, ei nefăcând nimic în viața lor. O să mergem să atacăm la Curtea de Apel, după aia la Înalta Curte. Ne-au pus să și modificăm nu știu ce, că nu am primit încă, dar cert e că noi nu putem să dăm drumul campaniei de promovare. Sunt turiști și nu pot să cumpere materiale promoționale, tricouri", a afirmat Mazăre, în fața sediului Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, instituție unde se prezintă săptămânal în cadrul controlului judiciar sub care se află într-un dosar penal.

Acesta a menționat că va face toate demersurile necesare astfel încât respectiva campanie de promovare a stațiunii Mamaia să se poată desfășura.

CNCD a fost sesizat de mai multe organizații neguvernamentale feministe asociate în cadrul Coaliției pentru Egalitate de Gen cu privire la campania de promovare "Mamaia Style", informează AGERPRES.

"Campania Mamaia Style promovează sexismul și un tratament injust și degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesivă și obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat Bird Watching, incită la hărțuire sexuală și la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea bărbaților față de femei", se arată în sesizarea depusă la CNCD.

Petiția a fost îndreptată împotriva Asociației Litoral — Delta Dunării, Consiliului Local Constanța și primarului municipiului Constanța, Radu Mazăre, care sunt inițiatorii și susținătorii campaniei.