MENIU

Matteo Salvini vrea ca migranţii să fie trimişi înapoi de unde au venit. Declaraţii la Tunis

Matteo Salvini vrea ca migranţii să fie trimişi înapoi de unde au venit. Declaraţii la Tunis

Ministrul de interne italian Matteo Salvini, aflat joi în vizită în Tunisia, a cerut repatrierea tunisienilor sosiţi ilegal în Italia şi 'stoparea' migraţiei ilegale.

Matteo Salvini a făcut aceste declaraţii după o întrevedere cu preşedintele tunisian Beji Caid Essebsi, la câteva zile după ce guvernul italian a adoptat o serie de măsuri draconice, promise de extrema dreaptă, pentru limitarea imigraţiei ilegale.

'Prioritatea este stoparea sutelor de mii de sosiri necontrolate pe care le-am experimentat în ultimii ani', a declarat Salvini, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său tunisian Hichem Fourati.

'Colaborăm cu autorităţile tunisiene pentru a-i aduce înapoi în Tunisia pe cei care vin din această ţară', a continuat ministrul italian.

'Dacă se dovedesc a fi tunisieni şi amprentele lor se află în baza de date a autorităţilor tunisiene, ei vor fi repatriaţi', a declarat la rândul său ministrul tunisian de interne.

Mai multe ONG-uri tunisiene se opun creşterii cotei de 80 de expulzări pe săptămână, din Italia către Tunisia, creştere cerută de autorităţile italiene, deşi cotele actuale sunt rareori îndeplinite.

'Am discutat mecanismele de luptă împotriva reţelelor implicate în traficul de fiinţe umane, care nu ezită să facă comerţ cu sângele tinerilor noştri', a mai spus Fourati.

Italia a eliberat pe 22 septembrie şase pescari tunisieni arestaţi pe 29 august, anchetaţi în continuare de justiţia italiană pentru remorcarea până în apele teritoriale italiene, în apropierea insulei Lampedusa, a unei ambarcaţiuni cu migranţi despre care ei au afirmat că se afla în derivă.

Potrivit Ministerului de Interne de la Roma, 4.487 de tunisieni au sosit ilegal în Italia de la începutul anului, faţă de 6.092 în întregul anul 2017. 

Sursa

Mai multe articole despre:
Italia tunis migranţi matteo salvini