MENIU

Maternitatea Giulești, închisă din cauza infecțiilor nosocomiale. Nu se mai fac internări la ATI, ce se întâmplă cu nașterile înainte de termen?

De la începutu anului au fost mai multe cazuri de bebelusi infectați

Mai multe secţii ale Maternităţii Giuleşti au fost închise complet pentru igienizare, iar internările au fost sistate din cauza detectării unor  infecţii nosocomiale. Astfel, naşterile înainte de termen vor fi suspendate pentru următoarea săptămână. Nașterile înainte de termen vor fi redirecționate către alte unități medicale după ce la Maternitatea Giulești, în perioada următoare, Secția de Terapie Intensivă pentru nou-născuți va fi închisă.Vor fi sistate internările cel puțin o săptămână pentru igienizare, însă, în acest moment, Secția de Terapie Intensivă funcționează. Vor fi tratați toți bebelușii. După ce vor fi externați, se vor sista internările.

Decizia a fost luată după ce, de la începutul anului, s-au înregistrat șase-șapte cazuri de bebeluși infectați.

Nașterile înainte de termen vor fi redirecționate către alte unități medicale după ce la Maternitatea Giulești, în perioada următoare, Secția de Terapie Intensivă pentru nou-născuți va fi închisă.

Vor fi sistate internările cel puțin o săptămână pentru igienizare, însă, în acest moment, Secția de Terapie Intensivă funcționează. Vor fi tratați toți bebelușii. După ce vor fi externați, se vor sista internările.