MENIU

Măsurile fiscale promise de Guvern se lasă așteptate. Care este stadiul discuțiilor din interiorul Coaliției

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Măsurile fiscale promise de Guvern se lasă, în continuare, așteptate și asta deoarece PSD și PNL mai au încă de purtat discuții interne înainte de a ieși cu lista de măsuri care ar urma să intre în vigoare de anul viitor. Cel puțin așa reiese din declarațiile făcute reşedintele PSD Marcel Ciolacu, care a afirmat că, astăzi, vor fi prezentate măsurile fiscale colegilor din Biroul Permanent Naţional (BPN). Liberalii vor face și ei același lucru, iar abia apoi va avea loc o şedinţă de coaliţie pentru a stabili forma finală.

“Toate aceste lucruri le discutăm şi în interiorul partidului şi pe urmă în coaliţie, urmând să luăm o decizie finală. Legislativ, cred că singura soluţie corectă este impozitarea acestor pensii speciale, mai mult, a pensiilor speciale când ieşi din activitate, ai pensie mai mare decât ai avut veniturile când erai în activitate”, a declarat liderul PSD,  referindu-se la upraimpozitarea pensiilor speciale, a salariilor mari, taxa pentru multinaţionale 

Întrebat dacă partenerii de coaliţie vor fi de acord cu aceste lucruri, Ciolacu a răspuns: “Vom vedea”. 

Referitor la impozitarea progresivă, social-democratul a apreciat că această măsură nu poate fi implementată începând de anul viitor, menționând însă că este singura soluţie pentru România în acest moment.  

“Este o discuţie de fond impozitarea progresivă. Ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră că această impozitare nu poate fi implementată începând de la anu, dar eu îmi continui susţinerea impozitării progresive şi cred că este singura soluţie pentru România în acest moment. (…) Impozitarea progresivă înseamnă la toate nivelurile, dar să lăsăm întâi ANAF ul să îşi facă treaba, să-şi facă digitalizarea şi pe urmă să cerem de la la populaţie alt regim de impozite”, a arătat Marcel Ciolacu.