MENIU

Măsură radicală în Turcia pentru combaterea pandemiei de COVID! Lockdown-ul total începe de astăzi

Lockdown Turcia

Turcia se pregătește să intre astăzi în primul lockdown complet din timpul pandemiei de coronavirus, în încercarea de a controla o creștere a infecțiilor cu coronavirus și a deceselor asociate bolii.

Conform datelor oficiale, postate pe site-ul Worldometers, Turcia a înregistrat 4,75 de milioane de cazuri de COVID până acum și 39.398 de decese asociate bolii. În acest interval s-au făcut și aproximativ 85 de milioane de teste anti-SARS-COV-2.

Preşedintele Turciei anunțase, luni, că țara va intra într-un lockdown de 17 zile, începând de joi seara, pentru a stopa răspândirea coronavirusului, după o explozie a numărului de contaminări zilnice.

Recep Tayyip Erdogan: “Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere”.

Printre măsurile ce vor fi luate se numără închiderea şcolilor şi restricţiile de călătorie între provincii.

Turcia a primit 2.8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze. 

Conform RADOR, în 2020, Turcia fusese lăudată de OMS pentru gestionarea pandemiei. La un an distanță, este printre țările cel mai afectate de COVID-19, cu cea mai mare rată de infecție din Europa. 

Mai multe articole despre:
Turcia turcia coronavirus