MENIU

Măsură anti-COVID-19 unică în lume: Apa și curentul electric, oprite unde sunt petreceri. Unde se aplică

Primarul din Los Angeles, California, a anunțat că va opri alimentarea cu apă și energie electrică în casele în care se dau petreceri cu un număr mare de persoane! 

 

Primarul Eric Garcetti a anunțat că dacă poliția va primi plângeri repetate privind desfășurarea de petreceri în case, autoritățile vor opri alimentarea cu apă și energie electrică în 48 de ore la adresa respectivă, relatează Los Angeles Times.

Reuniunile și petrecerile sunt interzise în Los Angeles, în baza ordinului de sănătate emis pentru combaterea răspândirii coronavirusului

Garcetti a spus că, în timp ce toate cluburile de noapte și barurile au fost deja închise, „aceste petreceri au devenit practic cluburi de noapte <pe dealuri>” și au loc deseori în locuințe vacante sau închiriate pe  termen scurt.

California este unul din cele mai afectate state americane în prezent de epidemia de coronavirus, cu 530.606 de îmbolnăviri și 9.808 de morți din cauza COVID-19. În Los Angeles, 198.165 de oameni au fost infectați cu noul coronavirus, dintre care au murit 4.827, potrivit datelor centralizate de corona.help. Statele Unite continuă să fie pe primul loc în lume la numărul de cazuri de infectări și decese COVID-19, cu aproape 5 milioane de cazuri confirmate, dintre care peste 161 de mii de oameni muriseră până joi, 6 august.

Primarul Eric Garcetti a anunțat că începând de vineri seară, 7 august, dacă polițiștii din Los Angeles constată la verificări că pe o proprietate are loc o petrecere sau o reuniune mare, departamentul de poliție va solicita orașului să închidă serviciile de apă și energie electrică, în termen de 48 de ore, la adresa respectivă.

Anunțul primarului Los Angeles vine după ce la începutul săptămânii, în dimineața zilei de 3 august, poliția a descins la un conac de pe autostrada Mulholland, după numeroase plângeri ale vecinilor din cauza zgomotului și a numărului mare de oameni care ar fi la o petrecere. Au fost raportate și focuri de armă. Din nefericire, ofițerii veniți să verifice plângerile au găsit și două femei și un bărbat împușcați, care au fost spitalizați ulterior. În final, o femeie de 35 de ani a murit.