MENIU

Măști pentru MApN. Cine este Gabriel Țuțu, șeful ROMARM - sumele uriașe pe care le încasează fostul polițist

Gabriel Țuțu, directorul Romarm, reținut pentru abuz în serviciu și trafic de influență într-un dosar privind achizițiile din pandemie, a strâns o avere impresionantă, în ultimii ani. Potrivit declarației de avere, numai de la compania de stat încasează, într-un an, aproximativ 40.000 de eruo. Țuțu este fost subofițer de poliție și a lucrat și în cadrul Serviciului Român de Informații 10 ani. 

Gabriel Țuțu, actualul director al companiei de stat Romarm, și-a început cariera la Inspectoratul de Poliție al Județului Galați. 

A absolvit Școala de Agenți de Poliție din Câmpina, apoi Facultatea de Drept de la Universitatea „Danubius”, din Galați.

Potrivit CV-ului său, Țuțu a fost sergent și plutonier de poliție în Galați până în anul 1998. La facultate, în ultimul an de studiu, preia conducerea pazei la combinatul siderurgic din Galați, iar în anul 2003 a fost angajat în cadrul SRI. Acolo a fost șeful departamentului de combatere a amenințărilor cibernetice la adresa securității naționale. A deținut această funcție până în anul 2011.

Ulterior, Gabriel Țuțu a ajuns la Ministerul Comunicațiilor, unde a fost șeful unui departament juridic timp de doi ani. În plus, acesta a fost și directorul Poștei Române. 

Între anii 2015 și 2019, Țuțu a lăsat funcțiile de conducere din instituțiile statului și a intrat pe piața liberă. În această perioadă a condus o firmă de consultanță în domeniul securității până la finalul 2019, moment în care a ajuns la șefia companiei de stat Romarm.

De altfel, de-a lungul anilor, Gabriel Țuțu a strâns o avere impresionantă. Conform declarației de avere a directorului general pentru anul 2020, acesta a câștigat de 10 ori mai mult decât un muncitor de la Cugir: 151.630 de lei. Iar în anul 2022, Țuțu a declarat o sumă de aproximativ 40.000 de euro pe an din salariul de la Romarm.

Șeful Romarm a fost reținut de DNA pentru abuz în serviciu, trafic de influență și fals intelectual, în dosarul măștilor neconforme.