MENIU

Masti faciale pentru fermitate. Ingredientul din bucatarie care face minuni in cosmetica

Masti faciale pentru fermitate. Ingredientul din bucatarie care face minuni in cosmetica

Maști faciale pentru fermitate

Numeroase studii, făcute de-a lungul vremii în domeniul cosmeticii, au evidențiat beneficiile aduse tenului de produsele în compoziția cărora sunt folosite substanțe ce se regăsesc în ou. Pot rezolva problemele legate de tenul ridat, de cel acneic și pot regla excesul de sebum. Astfel, poți obține un ten de invidiat cu ajutorul albuşului de ou.

Albușul de ou este bogat în proteine și este recunoscut că ajută tenul să capete fermitate și reduce ridurile fine din jurul ochilor. Produsele și măștile de față pe bază de albuș de ou sunt pentru tenurile grase sau acneice, pentru că au proprietatea de curățare și regenerare a pielii, constituind un real avantaj în lupta cu porii dilatați care sunt asociați cu tenurile seboreice.

Pentru un ten de invidiat se pot adăuga peste albuș diferite ingrediente care să ajute toate tipurile de ten, cum ar fi lămâia pentru curățare, ovăz sau tărâțe de grâu pentru exfoliere, miere pentru calmarea iritațiilor sau avocado pentru hidratare. Înaintea aplicării unei astfel de măști trebuie curățat tenul foarte bine, pentru a avea efectul scontat de micșorare a porilor.

Vă recomandăm niște măști naturale pe bază de albuș de ou, pe care le puteți face acasă, ce au rezultate foarte bune în obținerea unui ten de invidiat.

Măști faciale pe bază de fructe proaspete. Au efect astringent și tonifiant. Mai eficiente decât orice cremă

  • Masca din albuș cu zeamă de lămâie este recomandată pentru tenul gras cu pori dilatați. Se prepară din 1 albuș de ou, 5-6 picături de zeamă de lămâie și 5-6 picături de glicerină. Se amestecă și se aplică pe față, lăsându-se să acționeze 10 minute.
  • Dacă amestecăm albușul cu vin roșu, recunoscut pentru proprietățile antioxidante pe care le are, obținem o mască sănătoasă ce hidratează și vitaminizează tenul, ajutând în lupta cu ridurile fine. Se obține prin amestecul unui albuș cu 3 linguri de vin roșu și o linguriță de miere. Se aplică pe față și se lasă 20 de minute, după care se clătește cu apă.
  • Masca din albuș și dovlecel este un bun exfoliant ce reduce ridurile și închide porii, fiind indicată pentru toate tipurile de ten. Albușul unui ou se bate și se amestecă cu o linguriță de iaurt, una de miere și 200 grame de dovlecel pasat. Pasta obținută se aplică pe față și se lasă să acționeze 10 minute, după care se masează ușor și se spală cu apă din abundență.
  • Se amestecă pâna se omogenizează un albuș de ou, o linguriță de miere, un sfert de linguriță de oțet balsamic și 2 picături de ulei esențial de bergamotă. Se aplică masca pe față pentru 15 minute, după care se clătește cu apă.
  • Pentru pungile de sub ochi și ridurile fine din jurul ochilor este suficient să se întindă albuș de ou crud, care se lasă să acționeze timp de 15 minute și se clătește cu apă din abundență. Se poate aplica și pe porțiunile cu pori dilatați, având efect astringent, de închidere a acestora. Înainte să aplici albușul, trebuie bătut ușor, astfel ca acesta să formeze o peliculă subțire pe față.

 

Mai multe articole despre:
masti faciale cosmetica masti