MENIU

Cine plătește pentru mașinile distruse de copacii căzuți? Sfaturi juridice

masina distrusa de copac cazut

Mașină distrusă de copac căzut. Șoferii care și-au găsit mașinile distruse de copacii căzuți trebuie să facă multe drumuri până să-și recupereze paguba. Cel mai simplu este pentru cei care au o poliță CASCO. Pentru ceilați a rămas drumul în instanță. Dar acolo situația se complică.

Mașină distrusă de copac căzut. Pentru cei care au asigurare CASCO, problema ar trebui să fie foarte simplă, mașina poate să fie reparată și într-o săptămână, cu toate formaritățile.

Cei care au doar RCA trebuie să urmeze o serie de pași. În primul rând trebuie să adune probe cu care să ajungă în instanță. De exemplu, o fotografie cu copacul căzut peste mașină. După aceea, trebuie să se solicite intervenția unui echipaj de la Poliția Rutieră care să constate daunele, după care trebuie să meargă la un service cu acel document pentru a obține un deviz de reparație, în care să fie specificate costurile.

Mașină distrusă de copac căzut. Acționarea în judecată a Primăriei 

Mașină distrusă de copac căzut. Cu acest documente, persoana trebuie să acționeze Primăria în judecată pentru recuperarea banilor pentru reparație.

Procesul poate dura chiar și doi ani, presupunând angajarea unui avocat. Dacă procesul este câștigat în instanță se pot recupera și cheltuielile de judecată.

Mașină distrusă de copac căzut. Cereri de toaletare a copacilor

Mașină distrusă de copac căzut. Mai sunt și alte lucruri de care trebuie să ținem cont: ar fi indicat să verificăm dacă în zona respectivă s-au făcut solicitări de toaletare a copacilor. Aceste solicitări pot reprezenta o probă în instanță care ne poate ajuta să câștigăm procesul.

Echipele de intervenţie ale ISU Bucureşti-Ilfov au intervenit în ultimele două zile la circa 1.810 cazuri generate de vremea nefavorabilă, în cursul dimineţii de duminică mai fiind încă în derulare intervenţii în 40 de astfel de cazuri.

Mașină distrusă de copac căzut. Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti-Ilfov, au fost înregistrate 220 de autovehicule avariate în principal de căderile de copaci şi stâlpi de electricitate.

De asemenea, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, echipajele ISU Bucureşti-Ilfov au fost implicate în gestionarea a circa 465 de astfel de cazuri, dintre care 450 în Capitală.

Mașină distrusă de copac căzut. Din totalul de 1.810 cazuri rezolvate, aproximativ 1.700 au fost în Bucureşti, iar 110 în Ilfov.

Municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov au fost, în ultimele două zile, sub cod portocaliu sau galben de polei şi depuneri semnificative de gheaţă.