MENIU

Masca rămâne obligatorie în toate instituțiile europene. Măsuri pentru politicienii care vin din toată Europa

Sursa foto: Arhivă

În timp ce tot mai multe țări din Uniunea Europeană elimină restricțiile de pandemie, în interiorul instituțiilor forurilor europene, masca trebuie purtată în continuare. Iar pentru a avea acces în interior, aceștia trebuie să prezinte și certificatul verde. 

În interiorul instituțiilor europene au rămas în vigoare restricțiile care limitează răspândirea virusului Sars-Cov-2. În timpul ședințelor, oamenii păstrează distanța socială chiar și cu masca de protecție.

La Comisia Europeană, la Consiliul Europei, dar și la Parlamentul European, purtarea măștii este încă obligatorie la interior. Deși în Belgia, majoritatea restricțiilor au fost anulate. O explicație ar fi ca aici lucrează oameni din toate țările membre, iar în multe dintre ele, restricțiile nu s-au anulat.

Danemarca a fost prima țară europeană care a renunțat, de la 1 februarie, la restricții, inclusiv la purtarea măștii și la certificatul verde. A urmat Franța, iar din 7 martie, nici Belgia nu mai impune prezentarea certificatului Covid.

Cu toate acestea, în multe țări, autoritățile le recomandă oamenilor să poarte masca în locurile aglomerate.