MENIU

Masca de protecție, OBLIGATORIE în Berlin, după ce un tribunal a dat undă verde pentru proteste

Masca de protecție devine obligatorie la protestele din Berlin

Autoritățile din Berlin au anunțat, marți, obligativitatea purtării măștii de către persoanele care vor să participe la manifestații. Măsura este valabilă în cazul adunărilor cu peste 100 de oameni. 

Până acum, măştile erau obligatorii în Berlin doar în mijloacele de transport public, în magazine şi în şcoli, mai puţin în timpul orelor de clasă, amintește Agerpres.

Decizia autorităților vine în contextul în care, în weekend, un tribunal regional a dat undă verde pentru organizarea manifestațiilor împotriva restricțiilor impuse pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus. 

Aproximativ 38.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de ”tirania sanitară”, contestând măsurile restrictive despre care spun că încalcă libertățile fundamentale. Manifestanții au afișat bannere cu mesaje precum "Opriţi nebunia coronavirusului" sau "Puneţi capăt dictaturii coronavirusului", iar unii au cerut demisia guvernului. Manifestația a fost întreruptă de poliţie din cauza nerespectării măsurilor sanitare, după ce organizatorii au fost somați în acest sens.

Germania a reușit, până acum, să gestioneze criza generată de noul coronavirus mult mai bine decât alte state, prin testări riguroase care au ajutat la menţinerea unui nivel scăzut de infectări şi decese. În ultimele săptămâni însă, la fel ca în alte țări, a înregistrat o intensificare a noilor cazuri. Vineri, cu o zi înaintea deciziei instanței privind organizarea protestelor, cancelarul german, Angela Merkel, a făcut apel la cetățeni să mențină garda sus împotriva virusului. "Este o chestiune gravă, la fel de gravă ca până acum, şi trebuie să o luaţi în continuare în serios", le-a transmis germanilor șefa guvernului. Merkel a exclus orice nouă măsură de relaxare a regulilor sanitare, îndemnând populația să respecte cu strictețe recomandările. Bilanțul epidemiei din Germania depășește 244.800 de cazuri de Covid-19 și 9.370 de decese.

 

Mai multe articole despre:
proteste berlin masca obligatorie