MENIU

Masacrul din Bascov | Crimele au fost planificate pas cu pas și notate într-un jurnal - Detalii șocante

Criminalul din Bascov, condus la Tribunal de polițiști

Masacrul din Argeș a fost plănuit în urmă cu mai mult timp. Criminalul bolnav psihic și-a notat, într-un jurnal, pas cu pas crima. El le-a povestit totul oamenilor legii de ce și-a omorât pe rând cele mai apropiate persoane: părinții, fratele, sora și nepoțica, în vârstă de doar cinci ani. Acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 

Anchetatorii au găsit jurnalul criminalului în care era notat un plan mai vechi de ucidere a rudelor. Acesta a recunoscut că intenția de a comite un masacru a fost una veche, bine gândită.

A declarat coerent, cu lux de amănunte, cu toate explicațiile necesare. A răspuns la tot. Printre motivații e și că nu a fost apreciat de familie. Plănuia de mult”, a precizat Laurențiu Palaghia, prim-procurorul Parchetului Argeș.

Potrivit dezvăluirilor cutremurătoare ale criminalului, prima persoană căreia a dorit să-i ia viața a fost chiar mama sa, care a fost găsită moartă în pat. Următorul pe lista sa de victime a fost tatăl său, pe care l-a atacat pe holul dintre dormitor și baie. Ultima victimă din casa în care locuia a fost fratele său, care a fost găsit, de asemenea, fără suflare în pat.

După ce și-a ucis o parte din familie, acesta și-a urmărit cumnatul, care locuia împreuna cu sora acestuia și cu fetița lor de cinci ani. După ce s-a asigurat că acesta a părăsit locuința, criminalul a traversat spre casa surorii sale, acolo unde a ucis-o pe ea și pe copilă, care dormeau în același pat.

Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a menționat anchetatorilor că și-a omorât nepoțica de 5 ani din supărare, deoarece acesta îi făcuse cadou un lănțișor din aur pe care fata nu îl purta.

Medicii legiști au încheiat autopsia, iar concluzia arată că toți cei cinci au fost loviți cu un corp dur în zona capului. Primele indicii indică faptul că victimele nu s-au împotrivit, semn că au fost luate prin surprindere. 

Mai multe articole despre:
crime bascov arges jurnal