MENIU

Masacrul de la Bascov | 3 dintre cei 5 membri ai familiei ucise de ruda bolnavă psihic au fost înmormântați

Este doliu in comuna Bascov, din Arges. Trei dintre cei 5 membri ai familiei măcelărite de o rudă bolnavă psihic au fost înmormântați, vineri, la cimitirul din localitate. În schimb, fetița de 5 ani și mama ei, nepoata și cumnata criminalului, vor fi conduse pe ultimul drum in Pitesti, de singurul supravietuitor al familiei. 

Bărbatul care și-a găsit soția, copilul, cei 2 socri și cumnatul, uciși, se pregătește de înmormântare. Trupurile neînsuflețite au fost ridicate de la morgă. Autoritățile locale au căutat soluții pentru a găsi în cimitirul comunei 5 locuri de veci, unul lângă altul.

În tot acest timp, anchetatorii au aflat detalii șocate despre cum s-a produs tragedia. Criminalul bolnav psihic și-a notat, într-un jurnal, pas cu pas, crima. El le-a povestit oamenilor legii de ce și-a omorât pe rând cele mai apropiate persoane: părinții, sora si nepotica de 5 ani, dar și fratele geamăn.

 "A declarat coerent, cu lux de amanunte, cu toate explicatiile necesare. A raspuns la tot. printre motivatii e si ca nu a fost apreciat de familie. Planuia (crimele de mult - n.r.)", a declarat Laurenţiu Palaghiea, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a menționat anchetatorilor că și-a omorât nepoțica de 5 ani din supărare, deoarece acesta îi făcuse cadou un lănțișor din aur pe care fata nu îl purta.