MENIU

Mărturii cutremurătoare după atacul din Israel: „Acum este groaznic pentru noi! Am știut despre atac cu câteva ore înainte”

Mărturii cutremurătoare după atacul din Israel: „Acum este groaznic pentru noi! Am știut despre atac cu câteva ore înainte”

Marți, Teheranul a tras cu rachete în Israel și a adus teroarea în rândul cetățenilor. Oshri Reznik, un locuitor din Israel, a descris, în exclusivitate pentru Realitatea.NET, momentele de panică pe care le-a trăit. 

„Acum este groaznic pentru noi, am știut despre atac cu câteva ore înainte, dar a fost foarte greu. Au fost câteva lovituri în centrul, sudul și nordul țării. De asemenea, cu o jumătate de oră înainte de atac, doi arabi au început să împuște în oameni la Tel Aviv și, din păcate, avem 8 morți. Da, avem locuri sigure, dar încă periculoase pentru că sunt rachete balistice”.

Deși Israelul se confruntă cu o situație tensionată și atacuri constante, sistemul de apărare antirachetă al țării rămâne un element crucial. „Norocul nostru este că sistemul de apărare funcționează. Rachetele noastre au reușit să doboare 80% din rachetele iraniene care au fost lansate asupra noastră”, a adăugat Reznik.

Deși există locuri considerate „sigure”, acestea rămân vulnerabile din cauza atacurilor cu rachete balistice care continuă să amenințe securitatea cetățenilor. Situația din Israel este una extrem de tensionată, iar autoritățile îndeamnă populația să rămână vigilentă și să respecte măsurile de siguranță impuse.

Imagini dramatice au surprins valurile de rachete lansate de Iran, care lovesc diferite zone din Israel. Exploziile violente și distrugerile provocate au fost surprinse în mai multe filmări ce au circulat rapid în mediul online. Rezidenții, în ciuda sistemului de apărare care reușește să intercepteze multe dintre rachete, continuă să trăiască cu teama constantă de noi atacuri.

Hezbollah se răzbună. Atac masiv asupra Israelului. Gruparea a lansat rachete în sediul Mossad din Tel Aviv. 8 oameni au murit

Mai multe articole despre:
marturii atac israel