MENIU

Mărturii CUTREMURĂTOARE în cazul decesului copilei de 13 ani: Nu avea nicio altă patologie, malformații congenitale sau vreo afecțiune cronică. Organele au început să îi cedeze

Deces COVID fetiță 13 ani Bacău

Mărturie cutremurătoare a medicilor după decesul neașteptat al fetei de 13 ani, infectate cu COVID-19, anunțat, astăzi, de autorități, în bilanțul zilnic. Cadrele medicale de la Spitalul Județean (SJ) Bacău, unde a murit fata de 13 ani infectată cu noul coronavirus, spun că aceasta a ajuns la Urgență după ce dimineață mersese pe picioarele ei la medicul de familie și că, la scurt timp de la spitalizare, organele au început să îi cedeze pe rând. Conform acestora, copila nu avea nicio altă patologie, nu avea malformații congenitale și nici vreo afecțiune cronică.

Potrivit directorului medical al Spitalului Județean Bacău, dr. Adina Lupu, fetița a ajuns la Urgență, la Pediatrie, fiind trimisă de medicul de familie, cu o saturație a oxigenului în sânge de numai 60% și insuficiență respiratorie, potrivit Ziarul de Bacău.
 
Ea a fost internată de urgență la secția ATI, fiind îngrijită de doi doctori. "Din păcate, după internare, supraviețuirea a fost de scurtă durată”, a spus dr. Lupu, potrivit sursei citate.
 
Practic, fetei i-au cedat pe rând toate organele, făcând o formă fulminantă de pneumonie hemoragică.
 
"Este impresionant faptul că fetița nu avea nicio patologie, nu avea malformații congenitale și nicio afecțiune cronică”, a adăugat medicul.
 
Directoarea medicală a spitalului susține că în valul al treilea al pandemiei astfel de situații se întâlneau la sugarii cu COVID-19, însă acum, în al patrulea val, sunt afectați mai mult adolescenții.
 
Potrivit celui mai recent bilanț, în ultimele 24 de ore au fost 15.828 de cazuri noi de Covid-19. Pe secțiile de Terapie Intensivă sunt internate, în stare gravă, 1.729 de persoane, un nou record de la începutul pandemiei. 
 
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 18.000. Dintre acestea, 1.729 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 442 sunt minori, 404 fiind internați în secții și 38 la ATI.