MENIU

Mărturia impresionantă a unui pasager din avionul aterizat de urgență pe Otopeni, după ce pilotului i s-a făcut rău: „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot"

Avion Tarom - imagine cu notă sugestivă

Un bărbat în vârstă de 43 de ani aflat în cursa Tarom care s-a întors din drum, sâmbătă, și a aterizat de urgență la București, după ce pilotului i s-a făcut rău, a povestit experiența prin care a trecut alături de soție și cei doi copii ai săi. 

Bărbatul a povestit pentru BIHOREANUL clipele de neliniște și tensiune prin care au trecut pasagerii și a spus că a ajuns la hotelul din Hurghada abia la miezul nopții.

El a relatat, astfel, că încă dinainte de urcarea în avionul care efectua o cursă charter Timișoara – Hurghada (Egipt) problemele au început să apară. 

Mai întâi, își amintește omul, check-in-ul bagajelor pentru acest zbor s-a făcut cu dificultate pe Aeroportul din Timișoara. Apoi, chiar înainte de îmbarcare, pasagerii ar fi fost puși să aștepte într-o „încăpere de 80 mp, unde nu funcționa nici un fel de ventilație”. Unui pasager i s-ar fi făcut rău, iar lumea striga să se deschidă o ușă că nu este aer, lucru care până la urmă s-a întâmplat.

Potrivit bărbatului, oamenii erau deja agitați când au aflat că pilotul întârzie. „Ce să vezi, aflăm, după ce vedem că avionul nu se mai termină de alimentat, că pilotul nu este. Întârzie. Cred că era bolnav înainte să urce la manșă”, a declarat bărbatul potrivit sursei citate. 

Acesta a mai povestit că după circa o oră și un sfert de zbor aeronava s-a înclinat brusc și a început o întoarcere. „Ceva nu era în regulă. Eram undeva deasupra Bulgariei. Ne anunță prin vorbitor că aeronava se întoarce la București. Lumea era confuză, nu înțelegeai aproape nimic din comunicație. Ca să înțelegi ceva, trebuia să stai cu urechea lipită de difuzor”, a explicat bărbatul.

El a arătat, de asemenea, că „lumea era neliniștită”, dar totuși fără să existe ieșiri nervoase.

„Copilotul cred că a luat cea mai înțeleaptă decizie. Probabil cunoștea bine aeroportul din București. Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot. A fost o aterizare nu foarte profi, dar a fost”, a mai declarat orădeanul, care a ajuns în final în Egipt, împreună cu familia.