MENIU

Martor ocular! Adevăratele probleme cu care se confruntă românii din cauza cardului de sănătate

Dacă şi dumneavostră aţi întimpinat probleme cu cardul de sănătate sau aţi fost martorul unui eveniment care poate deveni o ştire, ne puteţi scrie pe martorocular@realitatea.net sau pe www.realitatea.net la rubrica martor ocular.

Telespectatorii REALITATEA TV şi cititorii REALITATEA.NET ne-au trimis zeci de mesaje cu probleme pe care le-au întâmpinat cu cardul de sănătate.

"Sunt medic de familie intr-o comuna in care populatia 30% de etnie roma si acesti pacienti au doua-trei nume de familie. Cand s-au distribuit cardurile asa de bine au fost amestecate incat nu se stie cum si al cui este cardul. Fiind mai multi  pacienti cu acelasi nume si prenume, iar cardul neavand inscriptionat nici o data de nastere postasii le-au dat cui au considerat, iar acum oamenii trebuie sa alerge dintr-un capat in altul al comunei sa gaseasca pe cineva care are acelasi nume cu el si are cardul lui si in cel mai fericit caz sa faca schimb. O mare eroare din partea CNAS: neinscriptionarea pe carduri a CNP-ului sau a datei de nastere a pacientului." ne-a scris Mihai T. 

 
Există mulţi români care nu card de sănătate emis. 
"Cardul nu a fost emis/ tiparit, desi apar in sistem ca asigurat si figurez ca fiind arondat la doctorul de familie din 2010. Suntem pensionari, si eu si sotia. Am fost lal CAS, la Politie, la Casa de pensii si nimeni nu poate da explicatii de ce cardul nu a fost emis. Exsta categorii "speciale" de asigurati care nu au "drept" la card? Cei cu dubla resedinta, de pilda?", ne-a scris un alt cititor.
 
"Eu am 63 ani si sunt asigurat la OPSNAJ. Nu am avut intreruperi in activitate si nu am card de sanatate emis.", ne-a scris George G.
 
"Deși am peste 8 ani vechime in munca, nu mi s-a emis cardul. Muncesc încontinuu din 2006. Specific faptul ca sunt însărcinată si in doua saptamâni trebuie sa nasc. Fără card am fost respinsă la doua mari clinici din București pentru efectuarea analizelor in ultimul trimestru de sarcina. In cursul zilei de azi am fost la CNAS de unde am fost trimisa la CASMB de unde mi s-a spus ca nu este necesară adeverința de asigurat. Pana la urma,cum îmi fac analizele?", ne-a spus Alina P. 
 

Pe de altă parte, un medic ne-a scris că pacienţii nu s-au prezentat să îşi ridice cardurile.

"Sunt medic de familie si o mare vina o au si pacientii pe care i-am avertizat ca trebuie sa isi ridice cardurile. Au carduri emise si nu s-au interesat deloc.", a scris medicul Diana I.

Mai multe articole despre:
probleme card de sănătate Martor ocular