MENIU

Marmelada de mere. O rețetă care nu trebuie să-ți lipsească din cămara cu conserve. Se prepară foarte rapid

Marmelada de mere. O rețetă versatilă, care nu trebuie să-ți lipsească din cămara cu conserve pentru iarnă. Iată cât de simplu se prepară.

Ingrediente:

3 kilograme de mere galbene sau roșii,

1 kilogram de zahar,

3 lingurite de scortisoara,

zeama de la o jumatate de lamaie.

Plăcintă cu dovleac. Un deliciu de toamnă. Este hrănitoare și foarte gustoasă

Mod de preparare:

Merele se spală și apoi se curăță de coajă și se taie in cubulețe. Cotoarele se păstrează și se pun separat într-o oală. Peste cotoare se adauga 200 ml de apă și se pun la fiert la foc mic pentru aproximativ 15 minute.

Merele taiate în cubulețe se pun separat într-o oală care nu lipeste, cu peretii mai înalti. Se așează un strat de mere un strat de zahar pană se termina toate ingredientele. La final se adauga zeama de lamaie si scortisoara.

Peste mere se adaugă zeama în care au fiert cotoarele și se amestecă bine. Zeama contine pectina, foarte importanta pentru a se închega  marmelada. Se amesteca bine si se pune oala la fiert la foc mediu.

Se lasa oala pe foc sa fiarba acoperita cu un capac timp de 10 minute, apoi se scoate capacul si se mai lasa la fiert fară capac timp de 25 de  minute. Se amestecă din cand in cand cu o spatula din lemn sa nu se lipeasca de peretii sau fundul oalei.

Dupa 20 de minute se oprește focul si se paseaza merele cu mixerul vertical. Merele pasate se pun din nou la fiert timp de 25-30 minute, pe foc mic pana ce marmelada se îngroașă si își schimba ușor culoarea.

Culoarea marmeladei este data de merele folosite, dacă aveți mere roșii culoarea marmeladei va fi mai rosiatică, la merele galbene culoarea va fi mai deschisa.

Se sterilizeaza borcane,se aseaza pe o tavă metalica care va prelua șocul termic și se pune marmelada fierbinte in borcane. Se pun capacele apoi se lasa borcanele sa se racească complet si se depoziteaza in camară.

Prăjitura cu mere. Rețeta cu blat fraged și sfărâmicios. Bună de nu te mai saturi să o savurezi