MENIU

Marius Budăi: În acest moment, sunt sigure majorările de pensii prevăzute în programul de guvernare

Marius Budăi, ministrul Muncii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat în exclusivitate la Realitatea Plus că, în acest moment, nu se poate vorbi de alte majorări ale pensiilor și indemnizațiilor decât cele prevăzute în programul de guvernare negociat cu partenerii de la PNL și UDMR. Budăi a afirmat că PSD nu a renunțat la intenția de a propune majorări mai consistente, dar în acest moment varianta agreată cu partenerii este cea care va fi pusă în practică.

"Deocamdată certă este majorarea de la 1 ianuarie, cea din programul de guvernarea, adică punctul de pensie de la 1.442 la 1.586 de lei, creşterea indemnizaţiei sociale minime de la 800 la 1000 de lei și sprijin pentru cei cu venituri mici pentru a traversa perioada de criză. (...) Asta este cert și la asta lucrăm zilele acestea, iar pentru că e vorba de părinții și bunicii noștrii, n-ar vrea să-i mint. Deocamdată certă este că majorarea de la început de an este cea prevăzută în programul de guvernare,"  a declarat Budăi la Realitatea Plus.

Ministrul Muncii a afirmat că majorarea pensiilor nu are legătură cu acordarea indemnizațiilor pentru primari, chiar dacă acest lucru poate afecta, pe ansamblu, bugetul.

"Suntem într-o coaliției în care am ajuns prin dialog și responsabilitate și sper eu că tot prin dialog și responsabilitate să găsim o cale de dialog cu comisia europeană, iar la vremea respectivă o vom comunica, ori premierul, ori eu," a mai precizat Budăi, la Realitatea Plus.