MENIU

Marius Budăi îi atacă dur pe reziștii care au criticat Legea pensiilor: Nu au fost în stare să dea 1 leu cât au guvernat

Marius Budai

Fostul Ministru al Muncii îi desființează pe reziștii care au criticat dur noua lege a pensiilor. Marius Budăi spune c ”USR nu a fost în stare să le dea un leu seniorilor cât au fost la guvernare”. Deputata USR, Oana Țoiu, a declarat că noua lege a pensiilor va duce la scăderi semnificative ale veniturilor unor pensionari după marea recalculare. 

"Colegii nostri de la USR au avut posibilitatea ca atunci cand au fost la guvernare sa isi arate grija pentru seniorii nostri. Eu cred ca sunt 3 lucruri esentiale aici, pe care USR le-ar vrea ca cetatenii romani sa le uite.

Unul ar fi faptul ca, in anul 2021, cand erau la guvernare cu PNL, pe o guvernare strict de dreapta, nu au dat niciun leu in plus seniorilor Romaniei. Deci, practic, nu au acordat nicio majorare. Al doilea aspect este acel sistem de 9,4, care insemna o plafornare a pensiilor pe urmatorii 10 ani, un procent care nu exista in nicio legislatie intr-un stat membru al Uniunii Europene sau într-un PNRR al UE. Apoi apogeul a fost atins de un ministru al USR care atunci cand era in functie ne-a spus noua, cetatenilor romani, ca trebuie sa muncim pana murim astfel incat sa nu mai luam vreodata pensie.

Ei tot timpul erau promotorii ca nu se poate, ca nu sunt bani, ca vom vedea, vom mai calcula si n-au facut absolut nimic”, a spus fostul ministru al Muncii într-o intervenție la Realitatea PLUS. 

"Stiau foarte bine ca va duce la scaderile pensiilor, a celor care au avut o vechime mare de munca, peste 25 de ani, a celor care au lucrat in cele mai grele conditii, grupa 1, grupa 2 de munca - redenumite ulterior speciale si deosebite. Dupa recalcularea de la 1 septembrie, pe noua formula, acesti oameni care au tinut in spate industria Romaniei, energia, mineritul, activitatile nucleare, vor decoperi ca pe noua formula vor avea o pensie mai mica. 

Vreau sa fiu cate se poate de corecta cu oamenii si nu vreau sa fie nimeni speriat peste masura: nu va pierde nimeni din propriul buzunar pe 2 septembrie banii respectivi, insa le va fi inghetata pensia pe urmatorii ani de zile si nu va mai fi indexata cu rata inflatiei pana cand nu este echilibrata cu toate celelalte. 

Venim acum cu o lege si cerem sesiune extraordinare pe vara. Trebuie corectata prin adoptarea legii noastre, pana la 1 septembrie, la recalcularea finala", a declarat deputata USR Oana Toiu.