MENIU

Marion Cotillard joacă la Ateneul Român

Celebra actriță francează Marion Cotillard va fi alături de Orchestra Națională din Lille într-un spectacol care sfidează toate clasificările: Jeanne D'Arc au bûcher, de Arthur Honegger. Spectacolul va avea loc joi, 19 septembrie, la Ateneul Român, începând cu ora 16.30.

Jeanne D'Arc au bûcher este un oratoriu dramatic semnat de compozitorul francez de origine elvețiană Arthur Honegger, pe un libret realizat de poetul și dramaturgul Paul Claudel. Povestea punctează prin 11 scene, în sens invers cronologic, momentele importante din viața eroinei franceze care au dus la condamnarea ei la ardere pe rug.

Construcția oratoriului este una monumentală, incluzând pasaje operatice, corale, simfonice, teatru, o combinație de stiluri care contribuie la fascinația exercitată de spectacol, greu de încadrat în vreunul dintre genuri. Montarea este pe măsură, distribuția cuprinde artiști lirici, actori, cor, cor de copii și orchestră.

Explicând complexitatea spectacolului, actrița Marion Cotillard, laureată a premiului Oscar, care va interpreta rolul Jeannei d'Arc a subliniat că: "Nu partea emoțională este cea mai dificilă, ci partea tehnică. Să fii tot timpul conectat, atent la tot ce se întâmplă în jur, să te coordonezi cu toți ceilalți. Să fii întotdeauna cum trebuie. E foarte frustrant să nu fii perfect. Pe de altă parte, când intri în profunzimea dificultăților, când te scufunzi în ele, înțelegi că așa descoperi, de fapt, miezul poveștii."

Mai multe articole despre:
Marion Cotillard