MENIU

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. Confesiuni șocante de pe patul de spital

<p>Marioara Murărescu </p>

MARIOARA MURĂRESCU s-a stins din viaţă la vârsta de 66 de ani, lăsând în urma ei o bogată moştenire culturală. Pentru îndrăgita prezentatoare ultimii ani au fost o luptă crâncenă cu o boală necruţătoare... cancerul. Aceasta s-a confesat în urmă cu ceva timp apropiaţilor, mărturisindu-le că doar o minune o mai poate salva.

Episoadele de chimioterapie la care a fost supusă în ultimii ani au traumatizat-o pe Marioara Murărescu, au declarat artiştii apropiaţi realizatoarei TV. "Am vorbit recent cu dânsa şi mi-a frânt inima... Mi-a spus: «În limbă mai au să mă înţepe, că în rest m-au înţepat peste tot». Mi-am dat seama că nu mai suporta tratamentul din spital. Acum, mi-a spus că urmează o terapie mai blândă şi că aşteaptă să vadă dacă dă rezultate", a mărturisit un interpret de folclor, vechi colaborator al "Tezaurului folcloric", scrie Ziarul Ring

MARIOARA MURARESCU a MURIT, la 66 de ani, după o lungă suferinţă

MARIOARA MURARESCU A MURIT. Faimoasa realizatoare a emisiunii TEZAUR FOLCLORIC, MARIOARA MURARESCU, a încetat din viaţă în noaptea de 30 ianuarie, la vârsta de 66 de ani, după o îndelungată luptă cu cancerul.

Marioara Murărescu se afla internată, după o recidivă a bolii, în spitalul "Dr. Agrippa Ionescu", din Baloteşti – Ilfov.

MARIOARA MURĂRESCU A MURIT. MARIOARA MURĂRESCU s-a născut în familia unui preot, după 18 ani de la căsătoria părinților ei. Despre copilăria ei, rememora: „Bunicul meu cânta la caval și mergea cu oile, era cioban. Pleca dimineața, venea seara, îl vedeam rar, mă lăsa dormind, mă găsea dormind. Dar găseam lângă patul meu, când mă trezeam, o crenguță cu alune, sau fructe de pădure, și știam că a trecut pe-acolo bunicul. Ziua mă jucam cu verișoarele mele, dar eram un copil mai retras."

A urmat Conservatorul din București, fiind o studentă eminentă, însă a trebuit să renunțe la planul de a deveni soprană, după o operație de amigdalită care i-a schimbat vocea. În al patrulea an de studii a fost marcată de profesorii Emilia Comișel și Gheorghe Oprea, care i-au îndreptat pașii spre muzica populară. De la ei a învățat să privească „folclorul ca pe ceva viu, care ne reprezintă, și prin care putem să cunoaștem neamul acesta”.

Mai multe articole despre:
spital Pat confesiuni socante Marioara Murărescu