MENIU

Scandalos! Ucigașul lui Marian Cozma, eliberat. Tatăl fostului handbalist a făcut infarct

Tatal lui Marian Cozma

Revoltător! Ucigașul lui Marian Cozma a fost eliberat în secret, cu patru ani înainte de termen, și asta încă de joia trecută.

Dar informația referitoare la eliberarea ucigașului fostului handbalist Marian Cozma a fost dată publicității abia astăzi, 25 iulie, a notat Libertatea.

"Vă rog să nu menționați numele meu, mă tem să nu am probleme. Sztojka a fost eliberat joia trecută, dar publicul larg nu a știut, totul a fost ținut secret. Imediat după eliberare, familia a dat petrecere. Și-a luat și un BMW nou. S-a dus la Budapesta, la Siófok, se simte bine”, a spus un martor, citat de borsonline.hu, preluat de libertatea.ro.

Sztojka, fusese condamnat pentru uciderea lui Marian Cozma, dar ar fi fost eliberat cu patru ani mai devreme, pentru ”bună purtare”.

Sztojka Ivan a dat petrecere joia trecută, pe 19 iulie, după ce a părăsit, în secret, pușcăria de la Szombathely!

Iar o nenorocire nu vine niciodată singură. După ce unul dintre criminalii handbalistului Marian Cozma a fost eliberat în secret din închisoare, tatăl sportivului, Petre Cozma, a făcut infarct! "Mă simt rău. Am făcut încă un infarct, al patrulea. Duminică am fost de urgență la spital', a declarat, pentru Libertatea, Petre Cozma.

Marian Cozma, fost component al naţionalei României şi al formaţiei ungare de baschet MKB Veszprem, a fost înjunghiat mortal, în februarie 2009, într-o discotecă din oraşul unde juca, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, sârbul Zarko Sesum şi croatul Ivan Pesic.

Raffael Sandor şi Nemeth Gyozo au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă în primă instanţă, iar Sztojka Ivan a primit 20 de ani de închisoare. După decizia instanței din anul 2011, pedepsele celor condamnați pe viață au fost reduse la 18 ani de închisoare.

Tot o reducerea a pedepsei a fost și pentru Ivan Sztojka, care din 20 de ani închisoare trebuia să mai efectueaze doar opt. În cazul său, Curtea Supremă de Justiție din Ungaria a majorat pedeapsa, în octombrie 2012, de la opt la 13 ani de închisoare, ajungând apoi la 9 ani, dintre care el a executat doar 5.

Alți patru dintre agresori sunt deja liberi. Paul Gabor, unul dintre cei condamnați a fost eliberat mai devreme pentru bună purtare și a fost așteptat de prieteni cu șampanie.