MENIU

Marian Căpățănâ: Voiau să inducă ideea că o parte din bani mergeau către Traian Băsescu

<p>DAN VOICULESCU</p>

Dan Voiculescu îl dă în judecată pe Marian Căpăţână. Fondatorul PC vrea şi 100.000 de euro daune de la intermediarul din dosarul Bercea-Băsescu. Căpăţână l-a acuzat pe Voiculescu de finanţarea clanului Bercea cu un milion de euro, pentru a implica familia Băsescu în scandalul de corupţie.

La 27 iunie, Marian Căpăţână, presupusul intermediar din scandalul Bercea-Băsescu le-a mărturisit judecătorilor că, la începutul lui 2013, a fost vizitat acasă de fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, care a vrut să-i dea 200.000 de euro.

Fiul lui Bercea i-ar fi spus lui Căpăţână că a primit de la Dan Voiculescu un milion de euro prin intermediul avocatului Pavel Abraham şi printr-un anume C.S.. La acel moment, Căpăţână ar fi datorat deja familiei Anghel 600.000 de euro, însă aceştia nu păreau a dori să recupereze banii.

"În februarie-martie 2013 au continuat presiuni și vroiau să inducă ideea că o parte din bani, mai exact 300.000 de euro au mers către domnul Traian Băsescu. În martie-aprilie 2013 a venit la mine acasă Anghel Florin și a vrut să-mi dea 200.000 de euro. Mi-a spus că a primit de la Dan Voiculescu la el în birou suma de 1.000.000 de euro, din care vroia să-mi dea mie acești 200.000 de euro. Mi-a spus că a fost contactat de Cristian Sabah și prin avocatul Pavel Abraham, iar pe el nu îl mai interesează banii, în condițiile în care accesptă suma de 200.000 de euro, numai să declare că o parte din bani au ajuns la domnul Traian Băsescu.", este o parte din declarația făcută de Căpoățână în fața judecatorilor.

Căpăţână le-a mai povestit magistraţilor că a fost supus la "presiuni fantastice" din partea clanului Bercea şi ar fi fost forţat să declare că o parte din bani a ajuns la preşedintele Traian Băsescu.

În faţa jurnaliştilor, Căpăţână a menţionat acelaşi nume care ar fi în spatele acestui scandal.

De la aceeaşi instanţă, unde Voiculescu a venit în calitate de inculpat într-un dosar de corupţie, a venit ieri replica.

În plus, Dan Voiculescu l-a acţionat în instanţă pe Căpăţână.

"În legatură cu aberaţiile lansate de Marian Căpăţână la adresa mea, îi atrag atenţia să înceteze cu minciunile. Pe de altă parte, ma gândesc serios să intentez o acţiune legală împotriva lui Marian Căpăţână, solicitându-i daune de 100.000 de euro. Cu siguranţă, banii respectivi ar putea fi valorificaţi de o fundaţie de binefacere sau de un caz social", a precizat fondatorul Trustului Intact.