MENIU

Maria Grapini a comis-o și de Ziua Limbii Române. Avalanșă de greșeli pe Facebook

Maria Grapini lovește din nou

Românii sărbătoresc pe 31 august Ziua Limbii Române. Europarlamentarul Maria Grapini, binecunoscută pentru greşelile pe care le face în scris, nu s-a putut abține nici azi să se exprime liber și fără constrângeri gramaticale pe Facebook.

Maria Grapini a publicat pe Facebook un text aproape poetic despre toamnă și frumusețile ei, rupt parcă dintr-o compunere școlară. Frumusețile limbii române, însă, o lasă rece pe abonata la criticile presei pe acest subiect.

Cele mai frecvente erori din scrisul vitezoman al parlamentarei de Bruxelles sunt: lipsa spațiului înaintea semnelor de punctuație, spații suplimentare înainte de punct sau de virgulă, urări fără semnul exclamării, cuvinte scrise greșit ("aceiași dorință"). Bomboana de pe tort: virgula înainte de conjuncția "și".

".Va salut pe toti,si imi incep al doilea an din mandatul de europarlamentar cu aceiasi dorinta de a reprezenta si promova Romania""

Maria Grapini nu scapă nici de limba de lemn, deși mesajul este unul sentimental: "In aceasta vara am avut si bucuria sa pot contribui la formarea familiei umaniste-PPU"

Textul Mariei Grapini pe Facebook de Ziua Limbii Române:

"Vine toamna cu frumusetile ei! Recunosc,nu-mi place la fel de mult ca primavara,dar fara toamna nu am putea avea farmecul culesului de vie,frunzele ruginii...Sa fiti sanatosi si sa numarati cat mai multe toamne in siragul anilor vietii.
Plec azi la Bruxelles cu amintirile placute din aceasta vara:primul meu concediu cu nepotelul Luca-la Colibita,intalnirea cu colegii de liceu -la mare si un scurt concediu cu familia.In aceasta vara am avut si bucuria sa pot contribui la formarea familiei umaniste-PPU .Va salut pe toti,si imi incep al doilea an din mandatul de europarlamentar cu aceiasi dorinta de a reprezenta si promova Romania".

Mai multe articole despre:
Maria Grapini Ziua Limbii Române grapini