MENIU

MARIA CIOBANU are probleme de sănătate: "Mamă dragă, doresc să fiu alături de copiii mei"

<p>Maria Ciobanu </p>

MARIA CIOBANU nu a putut veni, din motive de sănătate, din America, la festivalul ''Ion Dolănescu'', care are loc în acest weekend la Târgoviște, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, președintele juriului festivalului, Elise Stan.

''Din păcate, motive de sănătate o împiedică să vină. Avea biletul de avion cumpărat, totul este perfect, alaltăieri am vorbit cu dumneaei la telefon și mi-a spus: mamă dragă, eu sper din toată inima, doresc să fiu alături de copiii mei, de Ionuț, de Leontina, dar îmi doresc să fiu alături de acest eveniment, dar motive de sănătate...și e de înțeles, știm cu toții că doamna împlinește anul acesta 77 de ani. Noi o prețuim atât de mult, nu vrem să i se întâmple ceva. Preferăm să o știm în siguranță'', a spus Elise Stan.

Președintele juriului Festivalului Național ''Ion Dolănescu'' s-a referit la relația dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu, spunând că între cei doi ''a fost o iubire ca în telenovele''.

''Va fi prezentă (Maria Ciobanu, n.r.) la festival, prin imaginile pe acre le-am adus din arhiva Televiziunii Române. Am adunat câteva astfel de imagini pentru că Maria Ciobanu a fost femeia pe care Ion Dolănescu a iubit-o cel mai mult. De fapt doar pe ea a iubit-o. Ăsta este adevărul. Tocmai de aceea, după despărțirea lor, Ion Dolănescu nu s-a mai recăsătorit. A cântat-o în foarte multe cântece, a fost o iubire ca cele din telenovele. Sperăm ca la ediția de anul viitor totul să fie bine și să vină. Vă închipuiți, e un drum lung din Los Angeles până în România'', a afirmat președintele juriului festivalului ''Ion Dolănescu'', Elise Stan..

Prima ediție a Festivalului Național ''Ion Dolănescu'' a debutat, vineri, la Târgoviște, la manifestare concurând artiști amatori.

Organizatorii evenimentului sunt Fundația Culturală Ion Dolănescu alături de Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dâmbovița, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

Invitați speciali la festival sunt: Irina Loghin, Ileana Constantinescu, Tiberiu Ceia, Gheorghe Palcu, Arsenie Botnaru, Nelu Vlad, Nicolae șI Constantin Dolănescu, Doinița și Ionuț Dolănescu, cu participarea extraordinară a sopranei Leontina Văduva (fiica Mariei Ciobanu) și a tenorului Florin Georgescu.