MENIU

Marele actor Florin Piersic, îndurerat de moartea prietenului său Ion Dichiseanu: „Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei românești”

Florin Piersic și Ion Dichiseanu

Marele actor Florin Piersic este îndurerat de moartea colegului și prietenului său Ion Dichiseanu. „Bun, vesel, plin de energie si neastâmpăr” îl descrie Florin Piersic pe Ion Dichiseanu, celebrul actor care s-a stins din viață joi, la 87 de ani.

„Mi-a fost partener. In 1966 ne-am gasit impreuna pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Si iarasi in 1984 in Trandafirul Galben. Noi doi eram considerati cavalerii cinematografiei romanesti. De televiziune nu mai vorbesc in cate emisiuni ne-am intalnit. Dar dincolo de toate eram prieteni. O prietenie care a durat o viata.

L-am avut invitat la Iași in 2019 la Festivalul "Serile filmului romanesc, la a zecea editie, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o saptamana impreuna si, Doamne ce ne-am mai bucurat. Bun, vesel, plin de energie si neastâmpăr. Asa era prietenul meu Ion Dichiseanu. Ti-ai iubit mult profesia si publicul Dicki, dragul meu si n-ai uitat nici o clipa de ce te-ai facut actor. Astazi insa destinul a facut ca tu, "dezgustat de atatea măști grotești, sa iesi din scenă, plangand intre culise", vorba poetului Mihai Coreanu. O lumina arde pentru sufletul tau. Ramai in amintirea mea, prieten al meu!”, a transmis Florin Piersic.

A murit Ion Dichiseanu - Îndrăgitul actor s-a stins la vârsta de 87 de ani

Mai multe articole despre:
florin piersic ion dichiseanu