MENIU

Marea Britanie, tot mai aproape să devină prima țară care aprobă vaccinul antiCovid Pfizer

Marea Britanie, tot mai aproape să devină prima țară care aprobă vaccinul antiCovid Pfizer

Marea Britanie este pe cale să aprobe vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de BioNTech și Pfizer, devenind, astfel, prima țară din Europa care va aproba acest vaccin, relatează HotNews.ro, care citează media internaționale.

Potrivit informațiilor apărute pe surse în media din afară, primele imunizări cu produsul Pfizer/BioNTech ar putea începe pe 7 decembrie.

Informația legată de avizarea vaccinului antiCovid Pfizer/BioNTech era cumva de așteptat având în vedere că țara și-a pregătit până acum terenul în acest sens. 

Nu mai departe de ziua de ieri, premierul Boris Johnson l-a numit pe Nadhim Zahawi ministru responsabil cu campania de vaccinare împotriva COVID-19, semn că guvernul pregăteşte un program de vaccinare în masă.

Totodată, Marea Britanie a anunțat încă din 20 noiembrie că a cerut în mod oficiale propriei agenții pentru medicamente (MHRA) să evalueze vaccinul Pfizer/BioNTech.

Regatul Unit a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care, potrivit ultimelor rezultate ale testelor clinice, are o eficacitate de 95% în prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Guvernul Boris Johnson a cerut vineri MHRA să evalueze și vaccinul AstraZeneca/Oxford pentru o posibilă campanie de inoculare și cu acesta. Britanicii și-au asigurat 100 de milioane de doze din acesta și și-au propus să înceapă administrarea înainte de Crăciun, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre:
vaccin anticovid pfizer marea britanie