MENIU

Marea Britanie, alarmată de noua tulpină de coronavirus din Brazilia. Măsuri DRASTICE pentru cei care vin din America de Sud

Călătorii din America de Sud și din Portugalia nu mai au voie să intre în Marea Britanie, din cauza noii variante de coronavirus din Brazilia. Măsura a fost luată pe fondul deja existent al accelerării cazurilor de infectare din Regatul Unit din cauza primei tulpini identificate deja. A doua tulpină a virusului, din Africa de Sud, a impus deja închiderea granițelor Marii Britanii pentru cei care vin din acea regiune și restricții pentru călătoriile acolo.

 

Grant Shapps, ministrul pentru transporturi, susține că interdicția impusă de Marea Britanie este din cauza posibilității ca a treia variantă de coronavirus depistată în Brazilia să fie mai transmisibilă decât cea existentă deja în Regat.

„Marea Britanie nu are nevoie de mai multe complicații”, a precizat acesta, citat de BBC.

Marea Britanie a impus interzicerea zborurilor directe din Africa de Sud și restricții asupra zborurilor către țară. Oricine a călătorit acolo recent și oricine a fost în contact cu ei, li se spune să pună imediat în carantină.

În Marea Britanie, infectările au depășit deja 3,26 milioane, iar decesele 86.000.  

Specialiștii au identificat, până acum, alte trei variante ale coronavirusului.

Tulpina britanică a coronavirusului, considerată mai contagioasă, devenită deja dominantă în mare parte din Regatul Unit, s-a răspândit în peste 50 de țări. O a doua variantă este cea identificată în in Africa de Sud, depistată deja în alte cel puțin 20 de țări, inclusiv în Marea Britanie. Despre a treia nouă tulpină a coronavirusului, specialiștii nu au încă foarte multe detalii.

Varianta din Brazilia a apărut în vară și a fost detectată recent la patru călători care soseau în Japonia din Brazilia. Are trei mutații cheie în proteina spike, similare cu tulpina din Africa de Sud.

Spitalele din orașul brazilian Manaus sunt copleșite de numărul tot mai mare de îmbolnăviri și trec printr-o criză severă de oxigen. Manaus a cunoscut o creștere rapidă a deceselor și infecțiilor cu noua variantă a virusului.

Brazilia este in topul sumbur al pandemiei, fiind între primele trei țări din lume cele mai afectate de coronavirus.

Brazilia a înregistrat 2017.150 de decese din cauza COVID-19, pe locul doi în lume, după SUA, care se apropie de pragul de 400.000, ajungând vineri la 397.994 de decese, cele mai multe din lume.

Infectările au crescut accelerat în Brazilia, ajungând la 2017.150 de, pe al treilea loc, după India, cu peste 10,5 miioane, după SUA, care este pe primul loc, cu cele mai multe îmbolnăviri înregistrate până vineri - aproape 34 de milioane.