MENIU

Marea alianță a răului a fost semnată. Nori negri peste lumea civilizată

<p>Alianța cu care luptă Occidentul</p>
<p>Alianța cu care luptă Occidentul</p>

Statul Islamic a bătat palma cu una dintre cele mai sângeroase grupări de pe Planetă, care a șocat lumea prin masacrarea a 2.000 de oameni în Nigeria la începutul acestui an și multe alte atacuri sângeroase.

Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) a acceptat ca grupul islamist nigerian Boko Haram să i se supună, potrivit unei înregistrări audio difuzate joi pe rețele sociale și prezentată ca un discurs al purtătorului de cuvânt al SI, Abu Mohammed al-Adnani, relatează Agerpres.

"Vă anunțăm vestea bună a extinderii califatului în Africa de Vest după ce califul... a acceptat jurământul de credință al fraților noștri din grupul sunit pentru predicație și jihad", numele arab al Boko Haram, care a anunțat la începutul lunii martie că a jurat credință organizației extremiste.

În înregistrarea de treizeci de minute, Adnani le cere musulmanilor "să se ducă în Africa de Vest pentru a se alătura fraților noștri care luptă acolo".

Grupul Boko Haram, al cărui număr de combatanți este evaluat la câteva mii, și-a multiplicat atentatele sângeroase în marile orașe din nordul Nigeriei și masacrele de săteni în zone îndepărtate, în această țară și uneori în statele vecine.

SI, care a cucerit teritorii vaste în Irak și din iunie zone întinse în Siria vecină, a declarat acolo un califat.

Vezi mai jos mai multe imagini din satelit prezentate de Amnesty International care arată că aproximativ 3.700 de structuri din oraşul nigerian Baga au fost afectate sau complet distruse prin incendiere, între 2 şi 7 ianuarie, de gruparea teroristă Boko Haram, care a desfăşurat aici cel mai mare atentat din istoria sa.

Se crede că peste 2.000 de persoane au fost ucise în carnagiu, care a avut loc în 3 ianuarie. O mare parte dintre victime este reprezentată de copii, femei şi bătrâni, care nu au reuşit să fugă suficient de repede.