MENIU

Marea agitată a înghiţit, la Mamaia, o porţiune din plajă FOTO

Marea este extrem de agitată duminică și în stațiunea Mamaia. Salvamarii au arborat, de la prima oră, steagul roșu care le interzicea turiștilor să intre în apă. Aici a putut fi întâlnit și un fenomen obişnuit mai degrabă în sezonul rece: din cauza valurilor puternice, marea a înghițit mai bine de 15 metri din plajă.

Mai mulți turiști din Mamaia, chiar dacă și-au întins prosopul la o distanță considerabilă de mal, au avut surpriza ca un val puternic să ajungă până la ei. La fel s-a întâmplat în cazul multor altora, care au fost nevoiți să își mute șezlongul sau baldachinul.

Acest lucru i-a nemulțumit pe proprietarii sectoarelor de plajă, care spun că o parte din profituri este compromisă de această mini-inundație.

'De dimineață am avut puțin de lucru, pentru că a trebuit să mutăm un rând de șezlonguri puțin mai în spate din cauza valurilor. Am avut ceva de muncă. Lucrez aici de 4 ani și nu am mai văzut ca marea să ajungă până la umbrele', spune un tânăr, responsabil cu închirierea șezlongurilor de pe plajă, citat de reporterntv.ro.

Poate părea mai distractiv, dar este extrem de periculos, atrag atenția salvamarii, care spun că valurile înalte și curenții puternici le creează probleme și celor mai buni înotători.

"Ii rugăm pe turiști ca astăzi să aleagă șezlongul în detrimentul mării. Valurile puternice sunt periculoase, mai ales pentru copiii cu colace, care sunt trași de curenți în larg, în numai câteva minute. Știm că oamenii au plătit pentru concedii, dar este mai bine să prevenim orice incident. Din fericire, până la această oră nu am avut probleme. Doar câțiva oameni s-au aventurat prea mult în larg", spune un Mihai Miron, salvamar.


Mai multe articole despre:
0 Constanţa Mamaia mare valuri fenomen mare agitată