MENIU

Marea a distrus planul de extindere a plajelor din Mamaia. Fenomenul i-a luat prin surprindere pe localnici

Plajele lărgite din Mamaia au început să se erodeze

Ce a stricat omul, repară natura. Plajele din Mamaia, lărgite vara trecută, au început deja să se îngusteze. Furtunile au măcinat nisipul, iar marea a înaintat câțiva metri pe uscat. Potrivit specialiștilor, stațiunea va pierde 40 de metri din lățimea plajelor, pe o lungime de 7 kilometri. Vă reamintesc că în vară, oamenii s-au plâns de distanța mare pe care o aveau de parcurs până la apă, după ce autoritățile au decis să lărgirea plajelor. 

Decembrie este luna furtunilor pe litoral, iar valurile trag nisipul înapoi în apă. Specialiștii de la Apele Române au fost chemați în zona afectată.

Administratorii plajelor spun că fenomenul ar fi unul pozitv, după ce astă vară, turiștii s-au plâns că fac zeci de minute până la malul mării. Mai mult, pe plajele lărgite, nu existau toalete sau beach baruri, altfel că oamenii o luau din nou la pas până spre faleză.

În final, drumul până la mare va fi mai scurt, iar intrarea în apă va fi mai lină, pentru că tot nisipul e dus de valuri.

Toate plajele de pe Litoral vor fi largite pana vara viitoare, cu bani europeni. Investiția se ridică la peste 8oo de milioane de euro.