MENIU

Mare atenţie! Ce se întâmplă în organism atunci când consumăm slănină

Se recomandă să fim atenţi la produsele de origine animală, care sunt folosite pentru lupta împotriva infecţiilor şi pentru profilaxia bolilor. Slănina este un exemplu dintre aceste produse.

Slănina are în compoziţia sa carotină, vitamina A, D şi E. Aceasta îmbunătăţeşte starea generală a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii. În acest articol vom combate miturile despre slănină.

1. Slănină infleunțează organismul în mod negativ doar dacă e consumată în exces. Dacă nu suferiţi de boli de pancreas, ficat sau stomac, să ştiţi că slănina vă poate aduce beneficii. Cantitatea optimă zilnică pentru slănină e de 10-30 g.

2.Slănină e un aliment greoi. Acesta este doar un mit, deoarece slănina se dizolvă la temperatura corpului nostru. În schimb, nu se recomandă consumul ei în cazul persoanelor care suferă de deficienţă de bilă.

3.Slănină este grăsime curată. Cine a spus că grăsimea dăunează, afirmă o mare minciună. Această e bogată în acid arahidonic, o substanţă necesară organismului nostru, deoarece, fără ea nu au loc reacţiile de imunitate.

4. Grăsimea conţine colesterol, dar nu într-o cantitate atât de mare. Cam aproximativ 100 g de slanină conţin 70-100 gmg de colesterol. Pentru a compara, vă spunem că 100g de rinichi de vită conţin aproximativ 1.126 mg colesterol. Aşa că nu trebuie să va faceţi griji dacă aţi mâncat o cantitate mai mare de colesterol. Conform spuselor unor medici, nivelul de colesterol din sânge nu depinde de ceea ce consumăm. Mai important este schimbul de colesterol, iar în acest caz vin în ajutor acizii ce se află în compoziţia slăninei-arahidonic şi linoleic.

5.Pâinea cu slănină este foarte dăunătoare! Dacă omul e sănătos, această combinaţie e benefică pentru pentru organism. Slănina e indicată pentru cei care vor să slăbească, deoarece reprezintă o sursă de energie. În cazul în care ţineţi regim alimentar, consumaţi slănină cu legume.

Sursă: sanatatea.ro