MENIU

Mare atenție! Cinci obiceiuri care ne omoară de tineri

Nu doar fumatul şi obezitatea ne pot creşte riscul de infarct sau accident vascular ci şi activităţile zilnice precum statul pe scaun în faţa calculatorului.

Iată câteva situaţii în care ne regăsim mulţi dintre noi şi care ne pot pune viaţa în pericol:

1.Statul pe scaun

Statul îndelungat pe scaun este la fel de periculos pentru sănătate ca fumatul şi poate chiar să ucidă, avertizează experţii.

Dr. Camelia Davtyan, directoarea programului pentru sănătate feminină al UCLA, a explicat că a sta jos pentru perioade mai lungi de timp nu este ceva natural pentru om. James Levine, endocrinolog la Şcoala superioară de medicină Mayo, a mers chiar mai departe, spunând că scaunele pot sfârşi prin a-i ucide pe cei care stau aşezaţi.

În ediţia din noiembrie 2012 a jurnalului Diabetologia, o sinteză a 18 studii cu aproape 800.000 de participanţi a consemnat existenţa unui risc semnificativ sporit de diabet /112%/, probleme cardiovasculare /147%/, deces din cauza problemelor cardiovasculare /90%/ şi respectiv deces din toate cauzele combinate / 49%/ în cazul celor care au petrecut cel mai mult timp stând jos, comparativ cu cei care au stat jos cel mai puţin.

2. Lucrul la calculator

O cercetare publicată în American College of Cardiology sugerează că atunci când stăm mai mult de 4 ore pe zi în faţa unui ecran ne putem creşte riscul de atac cerebral sau infarct cu 113%. Un alt studiu, publicat în BMJ Open estimează că reducerea timpului petrecut în faţa computerului sau a televizorului la mai puţin de 2 ore pe zi poate adăuga cel puţin 1,4 ani la speranţa de viaţă a individului.

Citiți continuarea pe doctorulzilei.ro...

Mai multe articole despre:
sănătate stres